Turist de pe canapea: Street View beneficiază de suport pentru realitate virtuală

Turist de pe canapea: Street View beneficiază de suport pentru realitate virtuală

Experiența Street View este pe cale să devină și mai interesantă odată cu suportul oferit de aplicație pentru kitul de realitate virtuală, Google Cardboard.

Google și-a îndreptat atenția spre realitatea virtuală la începutul anului, când a lansat dispozitivul Cardboard pentru realitate virtuală. Ochelarii sunt din carton, de unde le vine și numele, și pot fi asabmați de către oricine. Acum, compania face un pas înainte și oferă posibilitatea utilizării ochelarilor pentru plimbări și mai reale pe străzile din aplicația Street View.

Deși Street View este una dintre cele mai potrivite aplicații pentru kitul de realitate virtuală al celor de la Google, deoarece conținutul este deja construit în 360 de grade, nu se știe de ce compania a așteptat atât de mult până să facă aplicația compatibilă cu noua tehnologie.

Funcția de realitate virtuală se activează printr-o dublă apăsare a cercului de navigare din partea de dreapta-jos a aplicației Google Maps. Odată activată opțiunea, te poți plimba pe străzile orașelor din întreaga lume, de parcă ai fi în vacanță.

O vacanță foarte accesibilă aș putea spune, având în vedere că ochelarii pentru realitate virtuală de la Google costă în jur de 20 de euro și pot fi achiziționați de pe o varietate de magazine online. Ochelarii construiți din carton care se folosesc de un smartphone Android pe post de display au fost vânduți în 500.000 de exemplare deja, fapt ce sugerează cererea publicului pentru acest gen de dispozitive.

Pentru a facilita producția aplicațiilor compatibile cu kiturile de realitate virtuală, Google a introdus un nou SDK, adică setul de unelte folosite de dezvoltatori în crearea aplicațiilor, permițându-le acestora să lanseze mai ușor produse compatibile cu noua tehnologie.