Samsung Gear VR ar putea fi cei mai accesibili ochelari pentru realitate virtuală

Samsung Gear VR ar putea fi cei mai accesibili ochelari pentru realitate virtuală

Kit-ul pentru realitate virtuală de la Samsung ar urma să fie comercializat din toamna acestui an pentru un preț relativ mic.

După cum scriam în urmă cu câteva săptămâni, cei de la HTC au probabil cel mai promițător kit pentru realitate virtuală. Acesta urma să fie introdus pe piață la finalul acestui an, însă planurile taiwanezilor par a se fi schimbat între timp.„Vom avea un număr limitat de unități până la sfârșitul anului, urmând ca mai multe să fie valabile în primul trimestru din 2016”, au declarat oficiali din cadrul HTC pentru Engadget. Este puțin probabil, deci, să pui mâna pe o astfel de pereche de ochelari, dar cu mult noroc s-ar putea să ai o șansă.

De pe urma acestei decizii vor profita, însă, cei de la Samsung. Conform site-ului Gizmodo, coreenii vor introduce în toamna acestui an nou Gear VR, un kit pentru realitate virtuală care va costa 100 de dolari. Principalele îmbunătățiri față de versiunea precedentă au legătură cu gradul de confort pe care dispozitivul îl oferă atunci când este utilizat. Astfel, Samsung Gear VR va fi cum aproximativ 20% mai ușor decât era înainte, iar pentru secțiunea care intră în contact cu pielea utilizatorului include acum o căptușeală fină.

De asemenea, ochelarii pentru realitate virtuală se potrivesc acum cu patru modele Samsung: Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ și Galaxy Note 5. Aceștia ar putea avea un impact pozitiv în numeroase sectoare, precum educația și medicina. Din câte se pare, unii medici deja folosesc dispozitivul pentru a demonstra unele intervenții chirurgicale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: