11 oct. 2015 | 08:57

Întreaga istorie a surprizelor ascunse în Android

ACTUALITATE
Întreaga istorie a surprizelor ascunse în Android

Fiecare versiune de Android a ascuns o surpriză (”Easter Egg”) undeva prin meniuri, iar pentru a le accesa pe toate puteţi urmări clipul de mai sus.

Încă de pe vremea primelor jocuri de PC te simțeai special în momentul în care accesai o zonă ascunsă dintr-un nivel pe care nici unul dintre prietenii tăi nu o cunoștea. De-a lungul timpului, astfel de componente secrete dintr-o aplicație software au devenit din ce în ce mai comune şi au început să poarte numele de Easter Eggs. Pentru că cei de la Google au dezvoltat o fascinaţie pentru ele, nu le-au inclus doar pe pagina principală a Google din când în când sau în spatele unor anumiți termeni, ci şi în sistemul de operare pentru mobile al companiei.

 

În principiu, nu este foarte greu să le accesați, dar s-ar putea totuși să nu fi știut de existența lor în versiunile mai vechi de Android. Ca urmare, este posibil să știți că într-o versiune precedentă a SO-ului a fost ascunsă o variantă simplificată de Flappy Bird, dar prea puţini îşi aduc aminte ce se ascunde în Android Ice Cream Sandwich sau Honeycomb.

Dacă sunteți curioși de istoria secretelor ascunse în diversele versiuni de Android, videoclipul de mai sus va funcționa ca o retrospectivă perfectă. Având în vedere că în spatele său se află Nat şi Lo de la Google, puteți fi siguri că aveți de-a face cu informații cât se poate de corecte.

Ca fapt divers, se pare că primul Easter Egg a fost inclus în Android 2.3 Gingerbread, iar de atunci, un nou secret a fost prezent în fiecare versiune majoră a sistemului de operare. Pentru a-l accesa, de cele mai multe ori, este suficient să atingeți de mai multe ori numărul versiunii Android din secţiunea About din Settings. Vizionare plăcută.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele