Tumblr s-a transformat în platformă de mesagerie instant

Tumblr s-a transformat în platformă de mesagerie instant

Pentru momentele în care nu vreți să stați pe Facebook pentru a vorbi cu prietenii, de acum aveți aceeași funcționalitate pe Tumblr.

Smartphone-urile moderne sunt folosite ca mijloace de comunicații, deși vorbitul efectiv la telefon reprezintă cea mai mică parte din modurile în care vă puteți transmite gândurile prietenilor. Acum, majoritatea mesajelor sunt transmise prin aplicații dedicate și servicii online, gen Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Viber, WhatsApp, și nu numai.

Dacă ați fi crezul că ecosistemul de aplicații pentru mesagerie instant este foarte aglomerat, s-ar putea să vă fi înșelat, cel puțin aceasta este opinia celor de la Tumblr. Cu un pic de noroc, respectiva platformă de blogging va deveni sinonimă și cu un serviciu de mesagerie, dacă numărul adepților va crește într-un ritm semnificativ.

Momentan, chat-ul pe Tumblr este cât se poate de simplu. Nu include suport pentru emoticoane, nu vă permite să transmiteți fișiere și nici animații în format GIF. Un oficial al companiei le-a confirmat celor de la Engadget că vor introduce în viitor posibilitatea partajării de conținut multimedia și de postări de pe Tumblr prin mesaje.

În prima etapă de propagare, noua platformă de mesagerie este disponibilă unui număr restrâns de 1500 de persoane. Dacă veți primi un mesaj de la unui dintre acei oameni, automat veți câștiga posibilitaea de a trimite mesaje prin acel gest de propagare pe care și voi îl veți putea face din momentul în care aveți acces la platformă. Pentru a nu fi agasați de necunoscuți, din setările paginii voastre de blog, puteți dezactiva recepția de mesaje de la persoane pe care nu le cunoașteți. În altă ordine de idei, dacă nu știți pe nimeni care are acces la sistemul de mesagerie de pe Tumblr în acest stadiu incipient, nu trebuie să așteptați decât până în prima parte a lunii decembrie pentru a-l accesa global.

Citește și: