Ce este Tumblr și ce putem face cu un astfel de blog

Ce este Tumblr și ce putem face cu un astfel de blog

Te-ai întrebat vreodată ce este tumblr și la ce folosește un asemenea blog? Iată în continuare principalele întrebuințări.

Sigur ai auzit măcar o dată și te-ai întrebat ce este Tumblr. Site-ul tumblr.com a devenit unul dintre cele mai populare în rândul adolescenților, chiar și la noi în țară, pe acest segment de vârstă având cifre chiar mai bune decât Facebook, lucru uimitor.

Tumblr este o rețea socială extrem de populară în rândul adolescenților. Ea a fost lansată în anul 2007 în Statele Unite și se află în proprietatea Yahoo.

Ce este Tumblr

Tumblr este categorisit și ca site de socializare, dar este și o platformă de microblogging. Utilizatorii acestui site, care sunt în cea mai mare parte adolescenți, pot posta conținut multimedia în cadrul unui blog public sau privat în funcție de preferințe.

Ei pot să urmărească activitatea altor bloguri de acest fel printr-o opțiune simplă de Follow. Aplicațiile site-ului pot fi accesate printr-o interfață cunoscută sub denumirea de dashboard, unde este disponibilă funcția de a posta și cea de urmărire a altor bloguri.

Ce este Tumblr – câteva date statistice interesante

Tumblr conține în acest moment peste 232 de milioane de bloguri și peste 108 miliarde de postări. Compania care a fost cumpărată în anul 2013 de către Yahoo are 278 de angajați, iar site-ul este în clasamentul Alexa pe locul 32.

Pentru achiziția acestui site, Yahoo a plătit peste un miliard de dolari în Iunie 2013. Fondatorul și actualul CEO al site-ului este David Karp.

Ce este Tumblr și ce fel de conținut poți posta pe blog

Dacă te întrebi ce este Tumblr, ei bine, nu este tocmai un site obișnuit de socializare. Cu toate că poți posta conținut sub formă de text, imagini, video și audio, ceea ce face Tumblr deosebit de celelalte site-uri este în primul rând faptul că poți posta GIF-uri și citate.

În cadrul comunității din jurul Tumblr este o adevărată modă printre blogurile cu și despre cele mai cunoscute vedete, actori sau cântăreți, să se posteze diferite poze cu citate și GIF-uri.

 

Citește și:
Etichete: