Telefonul viitorului funcționează cu foarte puțină energie

Telefonul viitorului funcționează cu foarte puțină energie

După cum bine știm, ecranele telefoanelor inteligente consumă foarte multă energie. Tocmai de aceea, uneori scăderea luminozității economisește mai mult decât închiderea unei aplicații.

Cei de la Bodle Technologies se axează întocmai pe acest neajuns al tehnologiei actuale. Dacă planul le iese, ecranul telefonului tău nu va mai reprezenta o problemă. În prezent, experții dezvoltă un material asemănător celui folosit în mod curent, dar care oferă o vizibilitate mai bună la lumină puternică și care transmite semnale electrice unor straturi flexibile și transparente. Tehnologia este în fază incipientă, dar promite mult, iar o bună parte din suma alocată cercetărilor a venit de la Oxford Sciences Innovation. Se pare că participă și unele dintre cele mai mari companii producătoare de electronice, care încă nu pot fi numite, din motive legale.

Grafic

Prin urmare, viitorul tău smartphone ar putea să nu mai aibă nevoie de încărcare zilnică, iar smartwatch-ul ar putea rezista o săptămână, fără sacrificii calitative în ceea ce privește display-ul. În plus, cercetătorii ne promit și ferestre mai inteligente, care ar putea bloca aportul de căldură în zilele însorite sau ar putea doza nivelul de lumină. Piața ferestrelor de acest tip s-ar putea ridica la o valoare de două miliarde de dolari în următorii doi ani. Nu avem idee când ar fi lansată tehnologia, dar, fără îndoială, va fi primită bine.

Citește și: