Smartwatch-urile ți-ar putea transforma corpul într-un senzor imens

Smartwatch-urile ți-ar putea transforma corpul într-un senzor imens

Chiar când aveam impresia că smartwatch-urile nu pot deveni mai inteligente, un nou prototip ne dă peste cap teoria.

Folosind conductivitatea electrică naturală a corpului, ceasul despre care vorbim poate distinge obiecte precum periuțele de dinți electrice, sobe electrice, sau orice altceva de acest tip. Noua tehnologie se numește EM-Sense și a fost dezvoltată de Carnegie Mellon University și Disney Research. Cercetătorii susțin că, dat fiind faptul că ceasul poate recunoaște obiecte folosind sunetele electromagnetice emise de fiecare dispozitiv, ar reduce necesitatea senzorilor precum RFID din interior.

Obiectele nu vor fi modificate pentru a asta. Tehnologia extinde, practic, interacțiunea obiectelor fizice cu internetul (Internetul Tuturor Lucrurilor) și deschide noi căi de interacțiune între om și obiect. EM-Sense poate face experiența cu Internetul Tuturor Lucrurilor și mai bogată, iar oamenii pot obține informații și funcționalități noi pur și simplu atingând obiectele pe care le folosesc zilnic, potrivit Discovery.

Funcțiile se pot extinde pâna la un temporizator care să țină evidența activității petrecute în diverse moduri, utilizatorul se poate urca pe cântar, iar greutatea i-ar fi afișată pe ecranul ceasului, sau, în cazul în care alege să își confecționeze un obiect acasă, ar putea primi un tutorial sau o diagramă cu instrucțiuni chiar pe ceas.

Citește și: