Sony caută cea mai bună fotografie realizată cu telefonul. Cum te înscrii și ce câștigi

Sony caută cea mai bună fotografie realizată cu telefonul. Cum te înscrii și ce câștigi

World Photography Organisation lansează o nouă secțiune a competiției Sony World Photography Awards 2015. Fotografii „mobili“ se pot înscrie pentru a-și demonstra talentul și cu cea mai populară cameră foto: telefonul.

iPhone e cea mai populară cameră foto de pe Flickr, urmată de modele de la Canon. „Cea mai bună cameră e cea pe care o ai cu tine“, a spus fotograful Chase Jarvis. Acum, Sony sprijină fotografii „mobili“ și anunță competiția pentru fotografii realizate cu astfel de dispozitive. Categoria telefoane mobile din cadrul Sony World Photography Awards recunoaște modul cum fotografierea cu telefoanele mobile a contribuit la redefinirea felului în care fotografii își abordează arta.

Indiferent de specializare, fotografii au la dispoziție o lună, începând din 27 ianuarie 2015, pentru a înscrie cea mai bună imagine care răspunde următoarelor cerințe: Primești de la viață ceea ce îi oferi. Depășește obișnuitul și observă inspirația din jurul tău. Descoperă extraordinarul, folosindu-te de telefonul mobil și privește lumea printr-o lentilă diferită. Înscrierile sunt gratuite și se desfășoră pe www.worldphoto.org, până la data de 27 februarie.

Fotografie realizată în Cluj, la finalul lunii octombrie 2014, folosind un Samsung Galaxy S4. Un test al telefoanelor cu cea mai bună cameră foto ai aici.

Cele mai bune 20 de imagini vor fi selectate de un juriu format din Anna Dickson, director de fotografie la „Huffington Post“, Chris Hudson, Group Art Editor pentru „National Geographic Traveller“, Anthony Lepinay, fotograf și director de creație, Alvin Soon, Associate Editor pentru HWM și HardwareZone.com, Evgeny Tchebotarev, CPO și cofondator 500px. Lista scurtă va fi publicată pe site-ul World Photography Organisation, www.worldphoto.org, iar marele câștigător va fi ales de public, pe același site, în perioada 10-17 martie.

Autorul pozei preferate de către public va participa la ceremonia Sony World Photography Awards, care va avea loc la Londra, pe 23 aprilie și va primi o serie de produse Sony Mobile, inclusiv un smartphone și o tabletă din gamă Xperia.

Anthony Lepinay, membru al juriului, este un fotograf francez de stradă care fotografiază frecvent cu telefonul mobil. „Este o adevărată plăcere să văd cum fotografia evoluează, cu noi tehnologii și noi întrebuințări. Rezultatele imediate schimbă felul în care gândim imaginile. Trebuie să fim mereu «porniți» pentru a surprinde momentul perfect. Și sper să descopăr câteva momente perfecte în această categorie“, a declarat acesta potrivit comunicatului remis „Playtech“.

Citește și: