Aceasta va fi configuraţia aproape sigură a viitorului Samsung Galaxy S6

Aceasta va fi configuraţia aproape sigură a viitorului Samsung Galaxy S6

Cu doar câteva luni, dacă nu săptămâni, până la lansarea oficială a noului , aproape că nu mai există nici un mister la capitolul dotări.

Păstrând probabil o durată constantă a ciclului de reînnoire, nu ar mai trebui să aştepte foarte mult până va anunţa oficial noul Galaxy S6. Mai mult decât atât, pentru că Galaxy S5 a avut nişte cifre de vânzări demoralizante, sud coreenii s-ar putea să se grăbească şi să anunţe mai repede un nou vârf de gamă decât în anii trecuţi.

Ca în fiecare an, în perspectiva lansării oficiale a noului smartphone Samsung, suntem efectiv asaltaţi de zvonuri pe marginea configuraţiei hardware şi a dotărilor pe care le-ar putea avea viitorul Galaxy S. Cel mai recent set de specificaţii vine de la cei de la BGR şi are ca sursă o persoană apropiată de companie. Multe dintre ele nu sunt foarte diferite de cele pe care le-am văzut deja online într-o formă sau alta, dar este reconfortant să le vedem agregate într-un singur pachet.

Aparent, Galaxy S6 va fi un smartphone construit în jurul unui panou de 5,1 inci cu o rezoluţie nativă QHD. Deşi s-a speculat într-o perioadă şi o valoare de 5,5 inci pentru ecranul noului aparat, 5,1 inci este mai probabil deoarece a fost folosit şi la Galaxy S5. Din start va fi compatibil cu noile standarde de comunicaţii LTE Cat 6, deşi s-ar putea să existe o versiune menită să profite şi de vitezele fabuloase specifice LTE Cat 10. De procesare se va ocupa un SoC octa core pe 64 de biţi, 4GB RAM şi o memorie internă de 32, 64 sau 128 GB. Cele două camere vor fi de 20 megapixeli pe partea din spate şi 5 megapixeli pe partea fin faţă. În conformitate cu trendul celor mai performante aparate lansate deja pe piaţă, camera principală va integra un sistem elaborat de stabilizare optică. Va avea la interior o baterie de 2550 mAh, în timp ce corpul aparatului va fi realizat exclusiv din metal şi sticlă. Ca o notă de fond, Galaxy S6 s-ar putea să fie primul smartphone preinstalat cu Samsung Pay, alternativa gigantului sud coreean la Apple Pay.

Sunt ceva şanse ca noul vârf de gamă al Samsung să integreze şi un sistem de încărcare rapidă ce va oferi câteva ore de autonomie din doar 10 minute petrecute în priză. Acesta din urmă va fi similar cu Qualcomm Quick Charge. Mai mult ca sigur va fi preinstalat cu Android 5.0 Lollipop. Cea mai recentă dată vehiculată pentru lansarea micului gadget este 2 martie, deci nu mai avem mult de aşteptat pentru a ne lămuri dacă prin enumerarea de mai sus am avut sau nu dreptate.

Citește și: