Telefonul Nokia care a cucerit Marea Britanie: De ce e preferat în loc de iPhone sau Android

Telefonul Nokia care a cucerit Marea Britanie: De ce e preferat în loc de iPhone sau Android

Printre Android, iPhone și Windows e cam greu să nu scapi nesupravegheat, dar britanicii (și nu doar ei) au găsit o soluție excelentă: telefoanele vechi de la Nokia.

Serviciile de informații au devenit mai bune la urmărirea oamenilor și mai ales se folosesc foarte bine de tehnologii precum Internetul și telefonul inteligent cu WiFi, GPS și Bluetooth. Într-o astfel de lume, cei preocupați de activități catalogate de multe ori drept ilegale au găsit scăparea în vechile telefoane de la Nokia, iar vedeta este modelul 8210.

Nokia 8210 a fost lansat în 1999, nu are Bluetooth, WiFi și nicio urmă de aplicație din vreun magazin de tip App Store sau Play Store. Asta înseamnă că oameni precum dealerii de droguri sau infractorii de altă natură, paranoici în mare parte a timpului, se pun mai ușor la adăpost de autorități. Mai mult, acest dispozitiv e un dumbphone cu o baterie care le oferă o autonomie de invidiat.

nokia 8210 rosu

Telefonul Nokia 8210 a fost lansat la a 30-a aniversare a brandului de fashion Kenzo din Paris și a fost cel mai mic și mai ușor Nokia lansat vreodată. A devenit un telefon popular și în penitenciare pentru că putea fi introdus cu ușurință de către vizitatori. Steve Zacharanda scrie pentru Vice despre acest telefon și reputația lui printre dealerii din Marea Britanie. „Am trei telefoane Nokia 8210 și am înțeles că pot avea încredere în ele, spre deosebire de iPhone și telefoanele astea noi, prin care poliția te poate găsi foarte ușor“, i-a mărturisit dealerul cunoscut sub numele de K2.

„Poliția folosește acum WiFi și Bluetooth ca să obțină informații din telefonul tău și pot asculta convorbirile mult mai ușor decât până acum. Toți dealerii pe care îi cunosc folosesc telefoane vechi și toți preferă Nokia 8210 pentru că e foarte mic și bateria ține foarte mult“, a mai spus acesta. Povestea pe larg e în Vice. E bine de știut că, folosind un smartphone și un hotspot WiFi, poți fi mai ușor supravegheat. Cei mai mulți nu se preocupă de asta, predispunându-se și unor riscuri de securitate, dar alții au nevoie să fie mult mai atenți la ce dispozitive folosesc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: