14 apr. 2015 | 10:52

Sony aduce Android Lollipop pe telefoane Xperia mai vechi

ACTUALITATE
Sony aduce Android Lollipop pe telefoane Xperia mai vechi

După lansarea Android 5.0 Lollipop, Sony a promis că toată gama Xperia Z va primi actualizarea, doar că unele sunt mai importante decât altele. După Sony Xperia Z3, Sony pregătește Lollipop pentru modele mai vechi.

Primele telefoane pentru care Sony a promis actualizarea la Android Lollipop au fost Sony Xperia Z3, lansat la IFA 2014, și Xperia Z2, lansat tot în 2014 la MWC. La începutul acestei săptămâni, Sony a anunțat că adaugă pe listă Xperia Z3 Dual, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact și Xperia Z Ultra. Actualizarea a început deja, astfel că dacă ai vreun astfel de telefon ar trebui să primești notificare.

Totodată, cei care folosesc Sony Xperia T2 Ultra și Xperia C3 ar trebui să primească Lollipop în această săptămână. Cât despre Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR și chiar prima tabletă Xperia Z, acestea ar trebui să aibă Lollipop în următoarele săptămâni, după cum se arată pe site-ul Sony. Sony Xperia Z3 dispune de Android Lollipop încă din martie, după cum informa la acea dată PocketNow.

Android 5.0 Lollipop este a doua mare actualizare pentru Android, după Ice Cream Sandwich din 2010. Odată cu Lollipop, Google a schimbat radical interfața și a introdus Material ca filosofie de design, având un sistem de notificări îmbunătățit. În plus, există profilurile multiple de utilizator și sunt suportate procesoarele pe arhitectură de 64 biți. LG și Motorola au fost companiile care au livrat rapid actualizarea. Cât despre Sony, așteptăm Xperia Z4 și se pare că 2015 va fi primul an în care compania nu mai lansează două telefoane în același an.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele