Android 5.0 Lollipop – Când și pe ce telefoane ajunge noul sistem de la Google

Android 5.0 Lollipop – Când și pe ce telefoane ajunge noul sistem de la Google

Android 5.0 Lollipop a ajuns deja la câțiva norocoși cu smartphone-uri de top, însă cei mai mulți dintre noi încă așteptăm ca cea mai nouă versiune a sistemului de operare de la Google.

android lollipop samsung lg htc

Playtech a adunat toate informațiile de pe acum referitoare la dispozitivele care vor primi update-ul la Android 5.0 Lollipop și vom actualiza acest articol pe măsură ce vom avea mai multe informații.

Android Lollipop este un adevărat game-changer pentru posesorii cu smartphone, beneficiind de numeroase funcții noi, dar și de o interfață cu totul și cu totul schimbată. Mai jos aveți câteva dintre companiile care vor aduce noul sistem de operare pe dispozitivele lor.

Android Lollipop pe Nexus

Când vine vorba de actualizări ale sistemului de operare, posesorii de dispozitie din gama Nexus, ”semnată” direct de către Google, sunt cei mai norocoși. Astfel, cei care au Nexus 5, Nexus 7 (2012 și 2013) și Nexus 10, dar și Nexus 4, au primit deja actualizarea la Android 5.0. Posesorii de Nexus S și Galaxy Nexus nu au noroc anul acesta și vor rămâne cu Android 4.4 KitKat pe dispozitivele lor. Nici nu mai trebuie menționat faptul că Nexus 6 a venit preinstalat cu noua versiune de Android.

lg g3 android lollipop

Android 5.0 Lollipop pe LG

Sud-coreenii de la LG au dat din coade până au reușit să se bage în față, reușind să actualizeze LG G3, cel mai nou vârf de gamă, la foarte scurt timp după lansarea oficială. Noi am făcut review-ul la Android Lollipop pe baza experienței unui astfel de smartphone și am fost impresionați.

Cât despre alte dispozitive LG, utilizatorii de G2 și G2 Mini vor primii și ei actualizarea la Android 5.0, dar și posesorii de LG G3 Beat. Un update se așteaptă și pe smartphone-ul LG G Flex, telefonul experiment cu ecran curbat.

Android Lollipop pe HTC

Taiwanezii de la HTC au avut succes în ultimii doi ani cu vârfurile de gamă HTC One și HTC One M8. Acestea vor primi actualizare la noul sistem Google în luna ianuarie a anului viitor.

Și HTC Desire Eye, telefonul lansat în New York în urmă cu câteva luni, va primi Android Lollipop odată cu HTC One M8 și HTC One, iar posesorii de HTC One Mini și Mini 2 sau HTC One Max vor trebui să mai aștepte câteva luni.

Android 5.0 pe Samsung

Cei care au un Samsung Galaxy S5 este posibil să fi primit deja notificarea potrivit căreia telefonul lor este gata pentru actualizare. Update-ul a început în urmă cu aproximativ o săptămână, în Europa, urmând să se extindă în toată lumea până la sfârșitul lui ianuarie 2015.

Pe lista de telefoane Samsung care trec la Android 5.0 se mai numără Samsung Galaxy Note 4, Note Edge, Note 3, Galaxy Alpha și Samsung Galaxy S4, însă aceste modele vor beneficia de ”atenție” la începutul anului viitor.

Toate smartphone-urile lansate în ultimii doi ani de companie (ne referim la cele min-range sau high-end) vor trece la Android Lollipop, însă telefoane ca S3 cu siguranță nu sunt pe listă, având în vedere că unele versiuni nu au primit nici măcar Android 4.4.

Cât despre tablete, cele din gama Note Pro și Tab S, poate chiar și Note 10.1 vor ”gusta din acadea”, însă este puțin probabil ca modelele mai vechi să mai fie băgate în seamă.

Sony Xperia Z3 si compact - review Playtech-2

 

Android Lollipop pe Sony

Japonezii de la Sony nu s-au sfiit deloc și au spus tare și răspicat că Android 5.0 va ajunge pe toată gama Sony Xperia Z. Chiar au publicat și lista cu toate telefoanele și tabletele compatibile cu noua ”aromă” de Google: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S,Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact and Xperia Z3 Tablet Compact.

Trebuie menționat că Sony va aduce update-ul în primul trimestru al anului 2015, iar asta înseamnă că posesorii de ”samurai din sticlă” vor trebui să mai aibă răbdare câteva luni.

Android 5.0 Lollipop pe Motorola

Când vine vorba de companii preferate de Google, nu poți trece cu vedere Motorola. Fosta subsidiară a Google a fost cumpărată recent de către Lenovo, însă nu inainte să lucreze cu gigantul Internetului pentru noul Nexus 6.

Astfel, vor primi ”acadele” absolut toți ”copiii” prezentați de Motorola în ultimii doi ani: Moto X, Moto G și Moto E (atât generațiile 2013, cât și cele 2014). Unele smartphone-uri chiar au început să își facă update-uri, iar timpul de așteptare va fi mic pentru utilizatori.

De asemenea, și Droid Ultra, Droid Maxx și Droid Mini vor primi actualizări.

Android Lollipop pe OnePlus One

OnePlus One a fost cel mai dorit telefon al anului 2014. Specificațiile de top, prețul mic și mirajul exclusivității i-a făcut pe mulți să își dorească să poată avea în buzunar această ”chinezărie”.

Într-o declarație oficială, un reprezentant oficial al companiei a declarat că update-ul la Android 5.0 va veni la trei luni după ce Google va lansa o versiune oficială a sistemului.