18 dec. 2014 | 14:07

Cel mai bun telefon al anului 2014: LG G3

ACTUALITATE
Cel mai bun telefon al anului 2014: LG G3

LG G3 este un produs excepțional de la sud-coreeni și unul care a reușit să ne cucerească. La final de an îl desemnăm drept cel mai bun, iată de ce.

cel mai bun smartphone 2014

LG G3 a fost lansat după „vedetele“ de la HTC și Samsung, iar principala caracteristică prin care LG voia să îl scoată în față era ecranul Quad HD cu o rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli. E disponibil încă din iunie 2014 pe piețele lumii și s-a mai remarcat prin prețul scăzut, în comparație cu celelalte modele. Dotările însă n-au avut de suferit: procesor Snapdragon 801, 2 sau 3GB de memorie RAM în funcție de versiune (16 sau 32GB spațiu de stocare) și cameră de 13 megapixeli care filmează 4K. Bateria e de 3.000 mAh.

LG G3 a fost lansat cu Android 4.4.2 KitKat, cu interfața proprie LG, dar a primit rapid actualizarea la Android 5.0 Lollipop. Am lăudat viteza cu care compania a trecut la cea mai bună versiune în articolul de review al Lollipop, iar alături de Motorola a reușit să fie producătorul al cărui dispozitiv cu Android să îl dorești.

Vlad Andriescu a scris review-ul pentru LG G3 aici pe „Playtech“ și nota în el: „LG G3 e cel mai surprinzător telefon de anul acesta pentru mine, deoarece nu aveam încredere că sud-coreenii vor scoate ceva atât de unitar, reușit și top-model“. Sistemul de operare nu mai este atât de încărcat ca la LG G2, butoanele de pe spate nu mai ies în afara carcasei și nu le mai apeși din greșeală și telefonul, deși are ecran de 5,5 inci și este construit din plastic, se simte compact și robust în mână, cu o zonă centrală groasă și margini subțiri.

cel mai bun smartphone 2014

Noul meniu de multitasking include acum ferestrele din browser. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul

Punctele forte ale LG G3

Ecranul QHD (cunoscut și ca 2K) este un mare consumator de energie, dar totodată oferă și o imagine cu o fidelitate nemaiîntâlnită până acum. Nu faci diferența decât dacă treci des de la ecrane HD, full HD la 2K sau dacă ai unul cu mai puțini pixeli lângă acesta. Totuși, experiența de vizualizare poate fi rezumată astfel: tot ce afișază, afișază excelent, iar interfața se folosește cu brio de densitatea mare a pixelilor.

Construcția este remarcabilă pentru LG G3. Telefonul este construit integral din plastic, deși pe capacul bateriei compania a încercat o imitare a metalului, dar este un plastic ceva mai tare decât cele cu care eram obișnuit la Samsung. Încă de la prima folosire eu am fost plăcut surprins de construcție pe care am asemănat-o în anumite puncte, și păstrând proporțiile, cu cea a HTC One (M8) realizat integral din aluminiu.

În final, este de apreciat viteza cu care LG a livrat actualizarea pentru Android 5.0 Lollipop. Mă așteptam ca și anul acesta producătorii să tragă de timp, să se ocupe parțial de câteva modele, apoi să uite, să treacă timpul și să lanseze altele noi. Cum spuneam și mai sus, LG și Motorola sunt de lăudat, apoi HTC care a promis că în 90 de zile se achită de treaba asta.

LGG3 smartphone

Principala nemulțumire: camera foto

Am folosit LG G3 când ne-a venit la review. Am folosit din nou când am testat Lollipop pe el și mai nou am trecut la așa ceva drept telefon personal (versiunea cu 3GB de memorie RAM). Mereu am fost nemulțumit de camera foto și aici mai poate lucra LG. Focalizează foarte repede, mai ales că este ajutată și de un fascicul laser, funcționalitățile sunt puține, dar bune și poate filma la rezoluție 4K.

Totuși (voi compara direct cu ce face Samsung), filmarea full HD este tot la 30 fps, reproducerea detaliilor nu este pe cât de bună ar putea fi – și aici e din cauza aplicației, în mare parte – și noaptea este o reală problemă cu algoritmul de eliminare a zgomotului de imagine. De asemenea, n-ar strica îmbunătățirea funcției HDR.

Pe scurt, 2015 va fi un an plin pentru LG. A reușit acum să își scoată produsul în față și să surprindă în anumite momente, iar anul viitor lucrurile trebuie să fie, cum altfel? mai bune. Rămâne acesta cel mai bun telefon și rămâne deschisă lista pentru 2015.

Sfatul Playtech: Poți cumpăra LG G3 în versiunea de 16 sau 32GB de la eMAG (aici este versiunea de 32GB cu 3GB de memorie RAM și aici este cea de 16GB), evoMAG (are cel mai bun preț pentru versiunea de 16GB) și F64 (are în stoc doar versiunea de 16GB). Ai versiunea de 16GB și la Flanco.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele