CES 2015: LG ține ascuns poate cel mai frumos ceas inteligent

CES 2015: LG ține ascuns poate cel mai frumos ceas inteligent

La CES 2015, cel mai interesant smartwatch al coreenilor de la LG nu era dotat cu Android Wear, ci webOS.

În cadrul evenimentului din Las Vegas, cei de la Audi au avut una dintre cele mai interesante conferințe de presă. Aici, conform celor de la Android Central, aceștia au furnizat informații în legătură cu viitorul software pentru mașini care va suporta Android Wear și au prezentat un smartwatch misterios.

Inițial considerat un dispozitiv care va rula Android Wear, smartwatch-ul dezvoltat de cei de la Audi împreună cu LG se pare că este dotat cu Open webOS. Informația a fost furnizată tot de Android Cental, care au acum și un videoclip în care smartwatch-ul este prezentat sumar.

lg webos smartwatch 22

Foto Android Central

Smartwatch-ul este dotat cu trei butoane în partea dreaptă a acestuia. În prezentare se poate observa că butonul central dezvăluie un meniu care conține o serie de aplicații standard, precum cele pentru telefon, mesaje și mail, și unele speciale, precum cea denumită Audi sau LG Health W. Foarte interesantă este opțiunea pentru setarea sunetului, motiv pentru care se zvonește că ceasul va fi dotat cu un difuzor. Smartwatch-ul webOS se pare ca va fi dotat cu un procesor Snapdragon 400, printre altele, dar nu sunt încă informații în legătură cu data unei eventuale lansări.

Încă din toamna anului trecut se vorbește despre smartwatch-ul cu webOS de la LG, iar acum se pare că acesta a devenit realitate sub forma unui prototip. Despre WebOS, e bine să știm că este un sistem de operare dezvoltat în principal pentru platformele mobile, inițial de către Palm, pe vremea când Palm făcea telefoane. WebOS poate fi considerat mai vechi decât Android, însă dezvoltarea lui a stagnat de multe ori, iar în rest s-a realizat extrem de greoi.

A fost achiziționat de HP odată cu divizia de smartphone-uri de la Palm, divizie care a fost apoi îngropată, iar sistemul de operare s-a vrut a fi o platformă pentru tabletele celor de la HP. Desigur, și această implementare a eșuat eroic, iar HP a făcut public codul sursă, în speranța că va atrage dezvoltatori să lucreze pe acestă platformă. puteți citi mai multe despre istoria webOS pe Playtech aici.

FOTO feature The Verge

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: