WebOS devine LuneOS și poate fi instalat pe Nexus 4

WebOS devine LuneOS și poate fi instalat pe Nexus 4

, populara platformă creată de Palm în urmă cu câţiva ani, nu a murit. În schimb, a fost reinventată drept LuneOS.

luneos-screenshot ex webos

nu a avut un trecut foarte glorios. După ce a fost inventat de Palm şi, pentru o perioadă, a părut că ar concura de la egal la egal cu iOS şi Android, s-a stins. Palm a intrat în faliment şi sistemul de operare din spate a fost achiziţionat de HP. Deşi cei care au achiziţionat un HP TouchPad l-au putut experimenta, nu a trecut mult până când şi Hewlett Packard şi-a pierdut încrederea în el.

Din fericire, cei care au avut o fascinaţie pentru respectiva platformă, pot acum să profite de o iteraţie actualizată de cei de la WebOS Ports. Noua versiune se numește Lune OS și poate fi instalată pe HP TouchPad, Nexus 4 şi versiunea din 2012 a tabletei Nexus 7 cu conectivitate WiFi.

Citește și despre webOS pe televizoarele LG: WebOS și rolul său pe noile Smart TV-uri LG

În ceea ce priveşte compatibilitatea totală cu diverse dispozitive hardware, cei de la WebOS Ports au promis că se vor axa în special pe Nexus 4 şi HP TouchPad. Deşi nu este deloc exclus ca respectivul SO să poată fi instalat şi pe alte aparate, vor fi necesare mici modificări aduse platformei. Plecând de la această premisă, în imaginea de mai sus se poate observa un OnePlus One cu LuneOS.

În mod evident, există multe minusuri sesizabile în acest sistem de operare, în comparaţie cu versiunile recente de iOS şi Android. Cu toate acestea, dacă vreţi să faceţi un experiment şi aveţi prin casă un Nexus 4 sau HP TouchPad, ar fi păcat să nu-i daţi o şansă.