02 oct. 2014 | 19:12

LG ar putea lansa un smartwatch cu WebOS

ACTUALITATE
LG ar putea lansa un smartwatch cu WebOS

Sud-coreenii de la LG abia au lansat două ceasuri inteligente cu Android Wear, dar s-ar părea că lucrează și la unul cu sistemul WebOS.

LG_G_WATCH_R1

LG a cumpărat sistemul de operare WebOS – conceput initial pentru smartphone-uri – în 2013, de la HP. În scurt timp, acesta și-a găsit locul pe televizoarele inteligente ale companiei, dar s-ar părea că sud-coreenii au și alte planuri cu el: să-l pună pe un smartwatch.

Vestea vine chiar de la reprezentanții companiei care, din greșeală, au publicat pe site-ul oficial o pagină care promitea că un ”SmartWatch WebOS” se află în pregătire. Pagina a fost scoasă rapid, dar nu înainte ca o mulțime de capturi de ecran să se răspândească pe Internet.

Deocamdată, se pare că ceasul va fi doar un kit pentru dezvoltatorii de aplicații, pentru ca LG să se asigure că are suficiente programe optimizate pentru noul dispozitiv.

WebOS funcționează foarte bine pe post de sistem de operare pentru smartTV-uri, dar rămâne de văzut cât de bine vor reuși sud-coreenii să îl adapteze pentru ecranele de dimensiuni foarte reduse.