27 iun. 2014 | 15:34

Android Auto sosește prima oară pe Audi și Volvo [VIDEO]

ACTUALITATE
Android Auto sosește prima oară pe Audi și Volvo [VIDEO]

Google a lansat Android Auto la conferința Google I/O, iar doi producători și-au arătat deja interesul pentru a introduce varianta auto a sistemului de operare în bord – Audi și Volvo.

Screen Shot 2014-06-27 at 15.26.33

Android Auto a fost prezentat ca o platformă concurentă pentru Car Play de la Apple și integrează sistemul de operare și telefonul cu bordul mașinii, pentru a comunica mai ușor.

Potrivit site-ului Phandroid, Volvo și Audi au confirmat că o serie de autovehicule vor fi lansate cu Android Auto preinstalat. Prima mașină va fi Volvo XC90, prezentată anul acesta la Paris Motor Show.

De asemenea, Audi va lansa sistemul în câteva dintre mașinile lor, dar nu au confirmat modelul. Primele mașini vor fi pe șosele de la începutul lui 2015. Volvo și Audi nu sunt exclusivite, ele având și modele care vor folosi sistemul de integrare de la Apple, Car Play, pentru clienții care vor dori o asemenea consolă în bord.

Android Auto apare pe fondul colaborării numite Open Automotive Alliance, care reunește producători de automobile și nume importante din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google, LG, Nvidia și Panasonic. Practic, Android Auto oferă o interfață prietenoasă, care să poată fi folosită la volan, care integrează Google Maps și Places, Search, Google Play Music și alte aplicații specifice pentru șosea. Ea va fi controlată cu butoanele de pe volan.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele