Smartphone-ul care ar putea rezolva pentru totdeauna problemele cu bateria

Smartphone-ul care ar putea rezolva pentru totdeauna problemele cu bateria

Kyocera are de gând să prezinte în cadrul MWC 2015 un smartphone care se va putea reîncărca folosindu-se de energia solară.

La începutul lunii martie, în cadrul MWC 2015, cei de la Kyocera vor prezenta un smartphone care ar putea însemna un nou început pentru toată industria. Telefonul va avea capacitatea de a se reîncărca pe baza energiei solare. Acesta ar putea reprezenta un prim pas în rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme ale smartphone-urilor din ziua de azi.

Dispozitivele mobile au progresat foarte mult în ultimii ani. A fost inclusă mai multă memorie, au fost montate display-uri mai mari și diverse componente care consumă energie. Din păcate, însă, bateriile nu au reușit să țină pasul iar mulți utilizatori în ziua de astăzi se confruntă cu probleme în ceea ce privește autonomia. După cum scriu și cei de la TechnoBuffalo, unii au optat pentru phablet-uri sperând că bateria mai mare va rezolva problema, dar acesta nu s-a dovedit a fi decât o soluție temporară.

kyocera torque

FOTO AndroidCentral

Ceea ce propune Kyocera, însă, ar putea fi ceva durabil, cu un impact mult mai mare asupra pieței. Ceea ce japonezii vor prezenta în cadrul MWC 2015 va fi un prototip, data la care telefonul ar putea apărea pe piață nefiind încă știută. Tehnologia pentru reîncărcare a fost obținută de la compania franceză SunPartner Technologies și este inclusă în display-ul telefonului. Energia este captată și folosită apoi pentru a alimenta bateria. Desigur, va fi necesar să reîncărcați telefonul la anumite intervale, dar acest lucru v-ar putea ajuta să obțineți 5 sau 10% la baterie în momentele importante.

FOTO Cover Slahsgear

Citește și: