Kyocera Proteus, telefonul care își schimbă forma

Kyocera Proteus, telefonul care își schimbă forma

Kyocera Proteus a fost prezentat în urmă cu ceva vreme la conferința CEATAC din Japonia și este primul telefon cu un ecran flexibil în adevăratul sens al cuvântului.

kyocera proteus 1

Kyocera nu este cunoscută neapărat pentru flexibilitatea telefoanelor sale. Dimpotrivă, compania a ajuns la faima actuală datorită durității telefoanelor sale și rezistenței de care acestea au dat dovadă de foarte multe ori. Dar vremurile se schimbă, iar cei de la Kyocera dovedesc că știu să se adapteze noilor condiții, iar Kyocera Proteus, ultima lor creație, este demnă de filmele SF.

Mai multe companii au încercat în trecut să creeze smartphone-uri cu ecrane flexibile. Cele mai cunoscute sunt modelele celor de la Samsung și LG. Samsung Galaxy Round era, însă, un telefon cu ecran curbat fără să fie flexibil, iar LG G Flex avea ecranul curbat și se putea îndrepta fără riscul de a-i afecta componentele interne. Și Kyocera Proteus va putea fi îndoit fără a i se risca integritatea.

kyocera proteus

Telefonul va fi atât de maleabil încât va putea fi rotit în jurul mâinii și purtat precum o brățară. Cei de la Kyocera au denumit telefonul după zeul din mitologia greacă capabil să-și schimbe forma. Din pozele care au apărut deja pe internet ne putem da seama că telefonul va avea niște margini extrem de mici. Pe spatele lui Kyocera Proteus se va afla un monitor cardiac care va fi foarte util atunci când veți avea telefonul în jurul mâinii.

Alte elemente futuriste care ar urma să fie incluse în design-ul lui Kyocera Proteus sunt bateriile segmentate și senzorii piezoelectrici care se folosesc de energie cinetică. Va fi interesant de văzut dacă acest telefon va deveni realitate și dacă își va face apariția vreodată pe piață.

Citește și: