Simți muzica, dar o și vezi: Căștile Glow pulsează pe ritmul melodiilor tale

Simți muzica, dar o și vezi: Căștile Glow pulsează pe ritmul melodiilor tale
17:45 31.01.2015

Cei cărora căștile folosite în ziua de azi li se par plictisitoare vor aprecia cu siguranță campania de Kickstarter care vrea să ne aducă Glow.

Vă puteți da seama la prima vedere că aceste căști nu sunt precum cele obișnuite. Glow este prima pereche de căști inteligente din lume cu lumină laser încorporată. Spre deosebire de modelele normale, Glow beneficiază de o tehnologie dezvoltată de cei de la Corning (creatorii Gorilla Glass) pentru difuzia luminii. Est vorba despre o fibra specială denumită ”Fibrance” care permite efectul demn de filmele science-fiction. Nu are rost să va faceți griji în legătură cu flexibilitatea, stratul ”Fibrance” fiind extrem de flexibil, așa că nu vă va limita în niciun fel.

Dar lumina nu este singurul aspect interesant al Glow. Am spus mai devreme că acestea sunt ”căști inteligente”. Inteligența aceasta, conform celor de la Engadget, este dată de capacitatea de a pulsa pe ritmul muzicii. Mai mult decât atât, dacă va fi finanțată cu succes (și se pare că va fi, având în vedere că au deja peste 200.000 de dolari asigurați, iar scopul era de 100.000), Glow va putea vibra și în funcție de ritmul vostru cardiac.

glow 111

Căștile Glow sunt special create pentru Android, beneficiind de integrare cu servicii precum Google Now, Pandora și Google Play Music. Din punct de vedere al finanțării, proiectul are mai multe scopuri, pe lângă cel de bază de a strânge 100.000 de dolari. La 300.000 strânși, creatorii vor furniza și un recipient special pentru a le transporta. La 500.000, aceștia vor integra Glow și cu iOS. La 750.000, însă, developerii vor implementa pulsări în funcție de mișcări, iar la un milion, pulsări în funcție de bătăile inimii.

Cu atât de multe elemente de design, am fi tentați să uităm de partea audio. Dar cei care au pornit proiectul nu au făcut-o, din fericire. Conform acestora, Glow va permite o experiență audio remarcabilă. Căștile se conectează cu smartphone-ul prin jack-ul standard de 3,5 milimetri, motiv pentru care unii s-au întrebat de ce nu s-a optat pentru Bluetooth exclusiv. Motivul este foarte simplu: autonomia bateriei acestora este de 8 ore, iar dacă sunteți într-un avion, nu veți avea unde să le reîncărcați. Dar grație acestui jack de 3,5 milimetri, în momentul n care bateria se termină, acestea vor putea fi folosite precum căștile normale.

glow 33

Prețul Glow va fi același ca al oricăror căști premium de pe piață. Astfel acestea vor putea fi achiziționate pentru aproximativ 150 de dolari pe viitor. Campania ai durează încă 40 de zile, așa că mai e timp să ajungă la un milion de dolari.

Dacă, însă, nu puteți aștepta pentru Glow și vreți ceva similar, chinezii, ca de obicei, vă pot ajuta. Nu a trebuit sa căutăm foarte mult pe internet pentru a găsi Power4. Căștile Power4 seamănă (surprinzător de mult) cu Glow și costă doar 52 de dolari. Dacă aveți încredere în acestea, AliExpress vă stă la dispoziție.

glow 44

Etichete:
loading...