Odată cu versiunea a patra, Corning Gorilla Glass tinde să fie indestructibilă

Odată cu versiunea a patra, Corning Gorilla Glass tinde să fie indestructibilă

Deşi oferea oricum un grad sporit de protecţie, primeşte astăzi un update semnificativ de anduranţă prin intermediul generaţiei a patra.

gorilla-glass-4

Este inevitabil să scăpaţi un telefon pe pământ sau ciment. Singura variabilă legată de respectivul eveniment neplăcut este legată de momentul în care va avea loc. Pentru că display-ul este cel mai scump şi mai sensibil la un smartphone, creatorii de dispozitive investesc sume generoase de bani în protejarea lor. O astfel de soluţie, de care este foarte probabil să fi auzit, poartă numele de .

Ajunsă la generaţia a patra, această nouă iteraţiei a sticlei ranforsate promite să fie mult mai rezistentă la trânte pe diverse suprafeţe. În contextul în care majoritatea dispozitivelor inteligente pe care le utilizaţi la această oră folosesc deja Gorilla Glass 2 sau 3, aşteptaţi-vă ca producătorii de telefoane şi tablete să se grăbească să implementeze în propriile creaţii tehnologia sintetizată atât de frumos prin imaginea de mai sus.

Cei de la Corning garantează din start o rezistenţă la căderi de la o înălţime de aproximativ un metru. Peste această valoare ţine de giganţi pentru Samsung, Apple, LG, HTC şi alţii să-şi întărească aparatele. Cu o rată de supravieţuire de 80%, promisă în comunicatul de lansare al Gorilla Glass 4, este evident că nu vorbim de telefoane sau tablete imbatabile. Avem în schimb siguranţa că, în condiţii de utilizare normală, nu vor mai fi la fel de sensibile ca până acum

Nu au fost încă anunţat parteneriate între Corning şi diverse companii pentru gadgeturi protejate cu noul tip de sticlă, dar în prima partea a anului viitor ne putem aştepta ca acestea să ajungă pe piaţă.

Citește și: