Google Now va primi o actualizare importantă: ar putea controla dispozitivele Nest

Google Now va primi o actualizare importantă: ar putea controla dispozitivele Nest

Google Now ar putea primi un update în viitorul apropiat care îi va permite să controleze dispozitivele produse de cei de la Nest.

Google Now

În urmă cu ceva timp, Google a efectuat o achiziție care i-a luat pe mulți prin surprindere. Compania cu sediul în Mountain View, California, a cumpărat Nest Labs, despre care se credea că va fi preluată de Apple, contra sumei de 3,2 miliarde de dolari. Nest Labs era considerat de unii ”cel mai ambițios producător de dispozitive de pe planetă”. Cele mai importante produse ale Nest Labs la acea perioadă erau termostatul inteligent capabil să se adapteze la preferințele oricui și detectorul de fum și monoxid de carbon.

La scurt timp după încheierea contractului, cei de la Nest au declarat că se vor concentra pe un program denumit ”Works with Nest”. În cadrul programului acesta, numeroase dispozitive ar fi devenit capabile să interacționeze cu dispozitivele Nest. După cum menționează și cei de la Droid Life, în toamna aceasta ar fi trebuit să avem parte de primele rezultate ale programului, însă niciun gadget la acest moment nu poate controla produsele Nest. Se pare, totuși, că Google nu a ignorat acest aspect.

collage nest 1

Google Now răspunde la comenzile legate de reglarea temperaturii, încercând în același timp să le îndeplinească. Am test și noi această funcție, iar răspunsul Google Now a fost același ca și în cazul Droid Life: ”Failed to control Nest. No thermostat found” (Încercarea de a controla Nest a eșuat. Nu a fost detectat niciun termostat).

Aparent, eșecul se datorează faptului Google Now nu este setat să funcționeze cu Nest. Pentru a rezolva problema, trebuie să apăsați pe butonul ”Works with Nest” care va fi afișat pe ecran, moment în care veți fi transferați automat pe pagina ”Works with Nest”. Aici ar trebui în mod normal să puteți integra Google Now cu produsele Nest, dar în momentul în care apăsați pe butonul ”I’m in” sunteți redirecționați către o pagină inactivă. Astfel, Google este foarte aproape de a face un pas important spre viitorul reprezentat de ”casele inteligente” cu instalații care vor putea fi controlate prin intermediul dispozitivului mobil.

google nexus 6 si google now

Citește și:
Etichete: