Sateliți Airbus vor conecta la Internet întreaga planetă

Sateliți Airbus vor conecta la Internet întreaga planetă

Se poate ca Internetul să fie vital ca apa în câteva decenii și cât mai multe companii vor să se asigure că dețin controlul. Astfel, Airbus este cel mai nou jucător în lumea Internetului trimis din spațiu direct spre zonele care încă nu sunt în rețea.

Facebook vrea să trimită Internet spre Pământ din drone autonome. Drona concepută de companie poate sta în aer până la trei luni și poate furniza Internet de la înălțimea de 18-27 km. Mai mult, acest echipament este mai ușor decât o mașină mică, dar lungimea aripilor este cât a unui Boeing 737.

Google are un plan similar, doar că vrea să pună pe cer mii de baloane în Project Loon, care să retransmită Internetul primit prin satelit. Un astfel de balon poate rămâne suspendat în aer pentru mai mult de șase luni și poate asigura servicii 4G pentru o zonă de dimensiunile insulei Rodos, cea mai mare din Grecia. Proiectul Airbus vine în completarea celor două, dar nu va oferi această companie Internet, ci construiește echipamentul pentru OneWeb.

Airbus și OneWeb vor trimite în aer 900 de sateliți, care ar trebui să conecteze la Internet câteva miliarde de oameni. Începând cu 2018 vor fi lansați 700 de sateliți. Ceilalți vor fi folosiți în caz de nevoie, când se defectează unii din flota inițială. Fiecare satelit va cântări mai puțin de 150 de kilograme și Airbus va construi primele 10 unități la fabrica din Toulouse, Franța, apoi va muta producția în Statele Unite ale Americii.

Proiectul în care se implică Airbus va avea parte de investiții de până la două miliarde de dolari, iar Virgin, compania lui Richard Branson, și Qualcomm sunt doi dintre investitori, dar nu au fost furnizate informații cu privire la sumele investite, conform VentureBeat. Până se vor materializa planurile acestor companii, Facebook are proiectul Internet.org în derulare, care oferă deja acces la anumite servicii utilizatorilor din țările în curs de dezvoltare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: