Facebook Lite e aplicația care să-i aducă rețelei următorul miliard de utilizatori

Facebook Lite e aplicația care să-i aducă rețelei următorul miliard de utilizatori

Facebook a anunțat că lansează, în sfârșit, versiunea Lite a aplicației sale. După cum îi spune și numele, este pentru acele zone când cea originală n-ar fi prea bună.

Facebook vrea să pună pe Internet, și pe rețeaua sa socială, viitorul miliard de utilizator. Face asta, în primul rând, prin programul Internet.org, prin care duce Internet gratuit pentru anumite site-uri în unele țări din Asia, iar apoi o face prin aplicațiile potrivite conexiunilor lente.

Facebook Lite a fost lansată ca o alternativă la versiunea mobilă a site-ului facebook.com și la aplicația pe care o folosești în mod obișnuit. Conform anunțului Facebook, Lite va fi distribuită în primul rând în Asia, iar în următoarele săptămâni în Africa, America Latină și Europa, iar în Play Store este deja disponibilă aici. Totuși, ține cont că s-ar putea să nu vezi pe o conexiune rapidă marele atu al Facebook Lite.

Aplicația are mai puțin de 1MB în momentul în care o descarci, funcționează foarte bine pe conexiuni 2G (cele mai populare din Asia și Africa în țările sărace) și are doar funcționalitățile esențiale Facebook, cum ar fi News Feed, posibilitatea de a publica mesaje sau poze, are notificări și acces la mesajele de pe chat.

Interfata pentru Facebook Lite

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: