Se presupune că Project Loon începe testele in Nevada

Se presupune că Project Loon începe testele in Nevada

Am auzit recent despre Project Loon, și echipa care dorește să ofere accesul la internet cu ajutorul unor baloane răspândite pe tot globul.

Project Loon nevada

Baloanele din cadrul lui Project Loon pot traversa suprafața pământului în mai puțin de o lună, și pot oferi viteze de până la 10 Mbps. Modul de funcționare este asemănător unui router, baloanele fiind conectate cu un ISP și oferind acces la internet prin WiFi. Se pare că cu ajutorul acestor baloane se efectuează și o serie de teste 4G LTE în prezent în deșertul Nevada. Până acum Google a testat implementarea lui Project Loon în Noua Zeelandă, și de atunci nu e de mirare că aceste teste sunt efectuate în secret, în diverse colțuri ale lumii. Google a primit deja permisiunile necesare de la US Federal Communications Commission (FCC) pentru a realiza aceste încercări în deșertul Nevada.

În cadrul acestor încercări, experții Google încearcă să vadă dacă este posibil să intre pe frecvența publică de WiFi pentru a distribui semnalul de internet. Până acum aceste încercări au fost fără aprobările în vigoare și multe dintre ele au eșuat. Cerințele lui Google pentru spectrul de frecvențe au fost ceva mai avansate și se presupune că vor încerca și transmisia datelor folosind 4G.

Citește și: