Samsung trebuie să achite datoria către Apple

Samsung trebuie să achite datoria către Apple

La aproape trei ani de la pronunţarea sentinţei, Samsung se pare că a epuizat toate formele de apel şi trebuie să achite jumătate de miliard de dolari celor de la Apple.

Tocmai s-a pronunţat sentinţa pentru ultimul apel al celor de la Samsung în speranţa anulării unui deznodământ de la un proces din 2012. Dacă nu vă mă mai aduceţi aminte cazul, era vorba de încălcarea mai multor patente Apple, în special de design, de către Samsung. La momentul respectiv, Samsung a fost considerat vinovat de o mare parte dintre acuzele aduse de gigantul din Cupertino, iar compania sud coreeană trebuia să plătească aproximativ un miliard de dolari pagube. În mod evident, Samsung a făcut apel la decizie, iar suma de plată a fost redusă la 548 de milioane de dolari. Lucrurile nu s-au terminat însă acolo.

O Curte Federală de Apel din SUA a refuzat zilele trecute cererea Samsung de anulare completă a sentinţei din 2012. Pentru această cauză li s-au alăturat sud coreenilor şi companii de renume din industrie, precum Google, HP sau Facebook. Aparent, gestul acestora din urma avea ca fundament evitarea stabilirii unui precedent atât de usturător într-un proces despre încălcarea de patente.

Din păcate, la final, asiaticii au ieşit învinşi, iar întreaga tevatură a fost inutilă. Acum, singura şansă ca Samsung să nu achite cele 548 de milioane de dolari ar fi o sentinţă în această direcţie de la Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite ale Americii. Având însă în vedere viteza cu care a fost pronunţat deznodământul celui mai recent apel, o mutarea a sediului dezbaterii la Curtea Supremă are mari şanse să facă mai mult rău decât bine. Ca urmare, acest proces care a fost construit pe baza unor dispozitive precum iPhone 4 sau iPhone 3G s-ar putea să stea la baza unui alt trimestru fiscal dezastruos pentru Samsung, dacă va face efortul de a-şi achita în sfârşit datoria.

Citește și: