Samsung te conectează cu lucrurile cu care interacționezi și le face inteligente

În cadrul expoziției IFA 2015, desfășurată săptămâna aceasta în Berlin, Samsung a susținut un eveniment de presă special pentru a-și prezenta ambițiile privind Internetul Tuturor Lucrurilor.

Din ce în ce mai ulte companii se orientează către Internetul Tuturor Lucrurilor. După ce giganți precum Intel sau Google și-au arătat interesul față de dispozitivele și sistemele care alcătuiesc rețeaua globală de gadgeturi conectate, acum este timpul ca producători pentru „end users” să pășească serios în această direcție.

Samsung a prezentat, în cadrul IFA 2015, o gamă întreagă de dispozitive inteligene. „Vom explora noi zone pentru a ne continua creșterea și pentru a deschide noi orizonturi”, a declarat YH Eom. Piața Internet of Things va ajunge la 1 trilion de dolari până în 2020, a mai spus Eom, care vrea să contribuie semnificativ la creșterea acestei piețe.

SmartThings (2)

Potrivit reprezentanților Samsung, smartphone-urile companiei sunt în peste 60% din gospodăriile europene, iar televizoarele în 40% din casele europenilor. Luând în calcul aceste cifre, mișcarea este una logică pentru gigantul sud-coreean, care se poate acapara din timp o piață care se află abia la început.

Deviza Samsung în ceea ce privește Internetul Tuturor Lucrurilor este „IoT for you”, însemnând că produsele vor fi create pentru a se mula perfect pe obiceiurile și dorințele consumatorilor.

Compania a lansat deja câteva mașina de spălat și frigidere inteligente, smart TV-uri, și smartwatch-uri, dar 2015 este anul în care Samsung devine oficial un jucător din industria Internet of Things.

SmartThings (10)

În primul rând, compania a lansat un nou hub SmartThings, centrul oricărei case inteligente în viziunea Samsung. Acest dispozitiv de mici dimensiuni este un hub central pentru toate dispozitivele conectate – fie ele mașini de spălat, telefoane, camere sau aparate de aer condiționat. Utilizatorii primesc notificări în timp real atunci când se deschide ușa la intrare, când mașina de spălat și-a terminat programul sau când este detectată mișcare în casă, de exemplu. SmartThings este răspunsul sud-coreenilor la Apple Home Kit.

Platforma SmartThings vine cu o aplicație specială, bazată pe o platformă software deschisă dezvoltatorilor. Asta înseamnă că peste 200 de dispozitive inteligente pot fi conectate la această platformă. Mai mult, pe lângă hubul SmartThings, există și o sumedenie de senzori care pot fi conectați la diverse obiecte din casă – de exemplu, un tracker de prezență te poate alerta când a ajuns soția acasă, iar unul de mișcare îți poate spune dacă ușa de la intrare a fost deschisă.

Samsung a anunțat chiar și un parteneriat cu BMW, pentru a aduce notificările direct pe bordul mașinilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI