01 sept. 2015 | 07:36

Gear S2 lansat oficial. Acesta e cel mai atrăgător ceas Samsung

ACTUALITATE
Gear S2 lansat oficial. Acesta e cel mai atrăgător ceas Samsung

Amatorii de ceasuri inteligente cu o calitate premium a construcţiei se pot orienta către noile Samsung Gear S2, anunţate astăzi de sud coreeni.

Cei de la Samsung au generat mult interes în legătură cu cea mai nouă familie de smartwatch-uri, deoarece se apropie mult mai mult de designul unui ceas clasic. Pentru prima oară, sud coreeni au renunţat la formatul pătrăţos în favoarea unor linii rotunde ce ne aduc aminte de ceasurile elveţiene. În plus, aceste noi ceasuri din familia Gear S2 incorporează două noi butoane pe lateral cu funcţiile Home şi Back. Întregul cadran se roteşte, precum în cazul cronografelor clasice, doar că în acest caz particular este doar încă o formă suplimentară de interacţiune cu interfaţa.

Ca versiuni, Gear S2 şi Gear S2 Clasic se vor diferenţia prin câteva trăsături de design, funcţionalitatea şi specificaţiile hardware fiind identice. Modelul clasic se va asemăna mai mult cu ceas premium, în timp ce versiunea standard se va preta mai mult la vestimentaţiile sport. Partea bună este că ambele dispozitive sunt certificate IP68, o particularitate care ar trebui să vă scape de griji când vine vorba de rezistenţă la apă şi praf.

Smartwatch-urile Gear S2 sunt construite în jurul unui ecran cu diametrul de 1,2 inci şi o rezoluţie de 360 x 360 de pixeli. Densitatea de pixeli este de 302 ppi, similar cu majoritatea ceasurilor inteligente de pe piaţă. Merită să aveţi în vedere faptul că sistemul de operare preinstalat este Tizen, nu Android Wear. Puteţi vorbi la Gear S2 ca la un telefon obişnit. Include suport pentru NFC, dar la această oră nu este foarte clar dacă va suporta sau nu realizarea de plăţi wireless. La interior ascunde un procesor dual core la 1GHz, 512MB RAM şi o memorie internă de 4GB, ideală pentru stocat muzică.

Aparent, există o creştere semnificativă a autonomiei faţă de modelele anterioare ale dispozitivului de până la 2-3 zile. Astfel de afirmaţii trebuie însă testate. Există şi un dock wireless pentru Gear S2, dar nu se ştie dacă va fi livrat împreună cu ceasul sau va putea fi achiziţiona separat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele