02 sept. 2015 | 16:08

IFA 2015: noul laptop Asus ROG este dotat cu un sistem de răcire pe bază de lichid

ACTUALITATE
IFA 2015: noul laptop Asus ROG este dotat cu un sistem de răcire pe bază de lichid

Divizia ROG a celor de la Asus a prezentat la IFA unul dintre cele mai interesante laptopuri de gaming pe care le-am văzut în ultimul timp.

Republic of Gamers este una dintre diviziile importante ale taiwanezilor de la Asus, fiind responsabilă de crearea unor dintre cele mai bune PC-uri pentru gaming. În mod tradițional, astfel de dispozitive se bazau pe răcirea asigurată de diverse ventilatoare, însă odată cu lansarea celui mai nou model, Asus introduce răcirea pe bază de lichid.

Asus GX700 este numele celui mai nou vârf de gamă pe care Asus l-a prezentat la Berlin, iar din punct de vedere al design-ului, modelul este unu cel puțin interesant. Spunem acest lucru deoarece în spatele ecranului se poate atașa un compartiment voluminos, care include atât o pompă, cât și un radiator. Acesta va asigura răcirea laptopului cu un ecran de 17 inci și rezoluție 4K.

Lista de specificații va fi completată de un procesor Intel Skylake din seria K, tactat la o frecvență superioară. Astfel, atunci când nu vă aflați lângă PC, îl puteți seta să funcționeze în modul normal. Când aveți, însă, nevoie de cele mai bune performanțe, puteți activa modul ”Overclocked”, odată ce compartimentul din spatele monitorului este atașat. Cât despre disponibilitate, modelul GX700 va apărea pe piață la finalul acestui an.

Asus ROG laptop

Alături de GX700, cei de la Asus au anunțat și urmașul modelului ROG G751, numit ROG G752. Acesta va fi disponibil în trei variante diferite, fiecare dintre acestea fiind dotată cu un procesor Intel Skylake și o placă video Nvidia. Cea mai ieftină va avea o placă Nvidia GTX 965M , alături de un display Full HD, următoare va beneficia de o placă GTX 970M, iar cea mai scumpă va include o placă video Nvidia GTX 980M, clienții putând opta și pentru un display 4K. După cum scrie site-ul PC World, prețurile acestora vor începe de la 1.500 de dolari.