Samsung Galaxy S6 va intensifica rivalitatea cu Apple prin lansarea unei alternative la Apple Pay

Samsung Galaxy S6 va intensifica rivalitatea cu Apple prin lansarea unei alternative la Apple Pay

Samsung Galaxy S6 va fi lansat pe 1 Martie, iar cele mai noi informații ne indică faptul că acesta ar putea debuta alături de un rival pentru Apple Pay.

Au rămas un pic mai mult de trei săptămâni până la lansarea celui mai nou flagship de la Samsung. Odată cu acesta, Samsung va introduce un nou design seriei Galaxy S, în care s-au folosit materiale de calitate superioară.

După ce invitațiile la evenimentul din 1 Martie au fost trimise, varianta Edge a fost mai mult sau mai puțin confirmată. Cu toate acestea, unii încă mai aveau dubii în legătură cu design-ul metalic. Judecând pe baza culorilor în care va fi disponibil Samsung Galaxy S6, Phoenarena sugerează că design-ul metalic este asigurat. Una dintre acele culori a fost folosită și pe Galaxy A5. Cum acela era fabricat din metal, ar fi normal ca și Galaxy S6 să se bucure de același privilegiu.

Dar lansarea lui Samsung Galaxy S6 va fi marcată și de o premieră pentru gigantul din industria smartphone-urilor. Conform celor de la Phonearena, presa coreeană a confirmat că Samsung va introduce propriul sistem de plată electronic. Acesta va rivaliza cel mai probabil cu Apple Pay, lansat în cursul anului trecut de compania din Cupertino. Tehnologia pe care Samsung o va folosi se numește LoopPay și ar putea fi acceptată de mai mulți comercianți din toată lumea datorită faptului că nu necesită NFC. În schimb, aceasta imită practic introducerea unui card.

Pentru a evita orice probleme legată de securitatea, va fi necesară și scanarea amprentelor prin intermediul senzorului pentru recunoașterea acestora. Astfel s-ar explica decizia coreenilor de a adopta o tehnologie similară celei folosite de Apple. Puteți citi mai multe despre Samsung Galaxy S6 pe Playtech aici.

Samsung Galaxy S6 cover 1

Citește și: