Cea mai nouă metodă de plată este mai simplă și decât Apple Pay

Cea mai nouă metodă de plată este mai simplă și decât Apple Pay

Nymi este o brățară care vrea să facă plățile mai ușoare ca oricând, mai ușoară și decât Apple Pay.

nymi

La momentul în care a fost implementată, plata cu cardul bancar era cea mai simplă metodă existentă pe piață. Lucrurile s-au schimbat între timp, majoritatea oamenilor au acum mai mult de un singur card bancar, iar metode precum Apple Pay sunt prezentate ca niște alternative mult mai simple. Apple Pay nici nu a apucat să fie adoptată de foarte mulți, că deja se vorbește despre ceva și mai simplu. Este vorba despre Nymi, o brățară care se poate folosi de ritmul vostru cardiac unic pentru a vă verifica identitatea și a efectua plăți.

Bionym este numele companiei care a dezvoltat Nymi, iar aceștia susțin că Nymi este primul dispozitiv purtabil care se folosește de un element biologic pentru a verifica plățile prin NFC. A fost lansat chiar și un program prin care oamenii sunt invitați să testeze Nymi ca metodă de plată. Unul dintre cele mai importante aspecte ale brățării este că nu are nevoie să se afle permanent în apropiere vreunui alt device de care este legată. Nu va trebui deci să luați telefonul absolut peste tot cu dumneavoastră pentru a putea plăti.

Creatorii brățării nu s-au gândit, însă, doar la o singură utilizare pentru ea. Pe viitor, Nymi ar putea fi folosită și ca un înlocuitor pentru parolele dumneavoastră, ca o metodă de a vă deschide ușa la mașină sau ca o ”telecomandă” pentru contul de Netflix. MasterCard și Royal Bank of Canada sunt doi parteneri cu care Bionym lucrează deocamdată pentru a pune în mișcare proiectul.

Nymi are trei nivele de securitate: monitorul cardiac, brățara în sine și un dispozitiv autorizat cum ar fi telefonul dumneavoastră. Identificarea pe baza ritmului cardiac va trebui pornită manual, iar dacă dați jos brățara va trebui să vă autentificați iar. Programul este testat deocamdată în Canada, iar doritorii se pot înscrie aici.

Citește și:
Etichete: