Samsung Galaxy S6 și tot ceea ce știm despre el: Cameră foto excelentă și încărcare wireless

Samsung Galaxy S6 și tot ceea ce știm despre el: Cameră foto excelentă și încărcare wireless

Samsung Galaxy S6 va fi lansat pe 1 martie, într-un eveniment susținut de companie la Barcelona. Încă nu știm totul oficial despre telefon, dar avem suficiente zvonuri ca să știm ce va aduce în 2015 Samsung în lumea celor mai puternice smartphone-uri.

UPDATE: John Legere, CEO-ul celor de la T-Mobile, ne-a oferit cea mai bună imagine cu Samsung Galaxy S6 de până acum. Într-o postare recentă pe contul său de Twitter, Leggere a confirmat faptul că cel mai nou telefon de la Samsung va fi într-adevăr disponibil în rețeaua T-Mobile și a oferit un link către o pagină unde se poate observa foarte clar un Samsung Galaxy S6.

Samsung galaxy s6 pic

Samsung Galaxy S6 e un smartphone de (aproape) totul sau nimic pentru sud-coreeni. Toată lumea vrea design mai bun, construcție mai robustă și materiale premium, cum ne-au obișnuit HTC, Apple și Motorola în ultimii ani. Samsung ne-a tentat până acum cu seria A, iar pentru Galaxy A5 ai un review pe „Playtech“.

Cu siguranță Samsung Galaxy S6 va fi inspirată de seria A, dar și de Note 4 și Note Edge. Ba chiar tehnologia ecranului curbat de pe ultimul va ajunge și pe Galaxy S6, fie pe singurul model disponibil, fie pe versiunea Edge a acestuia, pe lângă cel normal. Samsung a publicat câteva imagini și videoclipuri de teasing în care ecranul curbat a fost sugerat.

Samsung Galaxy S6 cu design și materiale premium

Samsung Galaxy S6 va avea un design similar Galaxy Note 4 și Galaxy A5, adică aluminiul va deveni o componentă esențială în imagine și rezistență, iar plasticul va fi de mai bună calitate. Dacă ți-au displăcut ultimele trei modele Samsung Galaxy, atunci acesta va fi un smartphone mult schimbat în acest sens. Când vine vorba de Samsung Galaxy S6 Edge, acesta va fi similar ca funcționalitate cu Note Edge.

Ecranul se va prelungi pe margine ca să-ți ofere un plus de utilitate prin aplicații care te pot notifica atunci când faci altceva pe ecranul principal, care îți pot prezenta un sumar de informații sau pe care poți vedea date esențiale fără a debloca telefonul. Mai multe surse care au lansat zvonuri în ultima vreme susțin că va exista o versiune Edge și un telefon clasic. Totuși, într-o încercare de a surprinde și a recâștiga atenția utilizatorilor, n-ar fi surprinzător ca Samsung să lanseze doar un telefon cu ambele margini curbate.

Samsung Galaxy S6 - imagini teaser pentru ecranul curbat in versiune Edge

Ca dotări tehnice, este clar că vor fi cele mai bune. Ecranul de pe Samsung Galaxy S6 va avea aproximativ 5 inci la rezoluție 2K, memoria RAM va fi de 3GB, iar spațiul de stocare va începe de la 16GB și este posibil să vedem și o versiune cu 128GB, cum a lansat Apple în 2014. Despre procesorul de pe Galaxy S6 nu se știe exact dacă va fi doar un Qualcomm, adică Snapdragon 810, doar un Exynos al Samsung, ori vor fi folosite ambele, în funcție de regiune.

Samsung Galaxy S6 - imaginile teaser publicate pe Twitter (3)

În ultimii doi-trei ani, Samsung a colaborat cu Qualcomm, deși și-a folosit și procesoarele sale în unele telefoane. Spre exemplu, Galaxy Note 4 cu Exynos are o autonomie mai bună. Desigur, sistemul de operare va fi Android 5 Lollipop, iar interfața va fi una proprie a Samsung. Totuși, vestea bună ar fi că Samsung renunță la multe dintre aplicațiile sale care au venit preinstalate pe telefoanele Galaxy (și pe alte modele).

Pe măsură ce devine tot mai clar că HTC dă înapoi și va alege o cameră mai mare pentru noul One, Samsung mizează pe o cameră capabilă să facă poze mai bune noaptea. Până acum, Nokia se descurcă cel mai bine. Telefoanele sud-coreenilor lansate în 2014 au avut senzor de 16 megapixeli, și focalizare rapidă prin detecție de fază, iar pentru 2015 s-ar putea să mențină, îmbunătățind performanța în lumină scăzută.

Samsung Galaxy S6 - imaginile teaser publicate pe Twitter (2)

SamMobile informează că Samsung Galaxy S6 s-ar putea să folosească un senzor Sony IMX240, același din Galaxy Note 4. Mai rămâne de văzut și cum este modificată aplicația, aceasta fiind esențială pentru cum funcționează camera.

Samsung Galaxy S6 și miza încărcării wireless

Primul smartphone care să se încarce wireless a fost Palm Pre, un eșec răsunător al companiei, dar a făcut asta în 2009. Apoi, au fost noile smartphone-uri Nokia încărcate wireless: Lumia 920 și Lumia 820. Ambele erau destul de grele și deloc populare tocmai pentru această funcționalitate. A integrat și Samsung încărcarea wireless în Galaxy S4, dar printr-un capac special al bateriei. Ca cele două companii au mai fost altele, dar acest mod de a-ți reîncărca telefonul n-a prins niciodată, poate și pentru că nu a existat suport din partea producătorilor de accesorii.

Samsung nu renunță însă și recent s-a lăudat cu avansul său în încărcarea wireless. „În urmă cu trei ani, aceasta avea o eficiență de doar 20-30% din puterea alimentării prin cablu, însă până în prezent Samsung a reușit să dubleze viteza. (…) Este de așteptat ca anul 2015 să fie unul important pentru dezvoltarea tehnologiei de încărcare wireless, pe măsură ce multe astfel de stații de încărcare vor fi integrate în spații publice“, se arată într-un comunicat remis „Playtech“.

Fie Samsung integrează în Galaxy S6 tot mecanismul de încărcare, și oferă în pachet componenta pe care o conectezi la priză, fie va anunța parteneriate cu diverse entități publice și private. Cert e că nici 2015 nu va fi anul încărcării wireless, ci poate fi cel mult unul cu potențial pentru a crește interesul.

În final, acesta este un videoclip în care doi designeri au rezumat toate zvonurile despre cum va arăta Samsung Galaxy S6.

Citește și: