Samsung Galaxy S6 ar putea renunța la bloatware în favoarea aplicațiilor Microsoft

Samsung Galaxy S6 ar putea renunța la bloatware în favoarea aplicațiilor Microsoft
12:23 14.02.2015

Samsung Galaxy S6 se anunță a fi o adevărată revoluție pentru Samsung, fiind construit în jurul unei noi filosofii de design. Se pare totuși că nu numai hardware-ul va fi schimbat, ci și software-ul. 

Samsung Galaxy S6 ar putea rezolva o problemă de care se plâng aproape toți utilizatorii smartphone-urilor sud-coreene. Mai exact, noul vârf de gamă al companiei ar putea fi un smartphone mult mai rapid, fiindcă Samsung ar putea renunța să-l încarce cu fel de fel de aplicații inutile, adică bloatware.

Vestea vine de la o sursă a blogului SamMobile, care mai susține că Samsung ar fi decis să includă, în locul aplicațiilor proprii pe care nu le folosește nimeni, software produs de Microsoft.

Ar fi vorba de aplicațiile Office, OneDrive, OneNote și Skype. Acestea le-ar putea oferi viitorilor posesori de Samsung Galaxy S6 o suită de productivitate cu adevărat utilă.

Deocamdată nu se știe dacă acordul dintre Samsung și Microsoft vine ca urmare a încheierii conflictului pe tema patentelor, dar nu ar fi surprinzător.

Nu se știe care sunt șansele ca zvonul să se adeverească, dar dacă Samsung Galaxy S6 va fi livrat cu aplicațiile Microsoft, sud-coreenii ar da o lovitură puternică celor de la Google. Versiunea de Android de pe smartphone-urile Samsung este extrem de modificată, iar compania a încercat, până acum, să-și reducă dependența față de serviciile Google prin aplicații proprii.

Acum, cu Microsoft ca partener, Samsung chiar ar oferi o alternativă viabilă la serviciile gigantului Google.

Samsung Galaxy S6 va fi lansat pe 1 martie, în cadrul Mobile World Congress, din Barcelona.

loading...