Samsung încheie disputele financiare cu Microsoft pentru Android, dar soluția e secretă

, 13 Feb, 08:05

În urma unei înţelegeri desfăşurate cu uşile închise, cei de la Samsung au încheiat orice dispută cu Microsoft pe marginea datoriilor legate de licenţele Android.

Microsoft este creatorul sistemelor de operare Windows şi . Cu toate acestea, compania americană deţine un amalgam de patente prezente în fiecare dispozitiv cu Android. Din acest motiv, orice creator de smartphone-uri sau tablete cu Android este dator să le plătească gigantului din Remond o taxă de licenţiere proporţională cu numărul aparatelor ieşite pe bandă rulantă.

Pentru că Samsung este în continuare cel mai important producător de gadgeturi cu Android, era normal ca suma pe care ar fi trebui să le-o plătească celor de la Microsoft să fie extrem de generoasă. Din păcate, la finele anului trecut, sud coreenii au refuzat să-şi achite datoriile faţă de compania lui Satya Nadella. Motivul dat a fost că achiziţia Nokia de către Microsoft invalidează contractul dintre .

Urmarea evidentă a relatărilor de mai sus a fost un proces. Se pare însă că nu a durat foarte mult până când, în spatele uşilor închise, s-a ajuns la  o înţelegere financiară între cele două părţi, ale cărei detalii nu le vom afla niciodată. ,,Samsung şi Microsoft sunt bucuroase să anunţe că au încheiat disputa contractuală în tribunalul Statelor Unite, cât şi arbitrajul de la ICC.” ,,Termenii înţelegerii sunt confidenţiali.” Nu a durat mult de la semnarea actelor, până când avocaţii ambelor părţi au făcut publice nişte declaraţii destul de previzibile.

Din acest moment, nu mai ştie nimeni dacă Samsung va fi obligată să plătească din nou o taxă anuală de licenţă sau s-a ajuns la concluzia că o taxă unică este suficientă.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail