Cât spațiu de stocare ai, de fapt, pe noul tău smartphone. Samsung stă cel mai prost

Cât spațiu de stocare ai, de fapt, pe noul tău smartphone. Samsung stă cel mai prost

Cu toate că pe cutie scrie că smartphone-ul tău are un spațiu de stocare de 16/32/64 GB, adevărul este că nu vei putea să-l folosești pe tot pentru aplicațiile tale și conținutul tău multimedia.

Apple se află în mijlocului unui scandal privind dimensiunea sistemului de operare iOS 8. Doi utilizatori au dat în judecată compania pentru faptul că iOS 8 poate ocupa cam 23% din spațiul de stocare al dispozitivelor cu 16GB.

Totuși, Apple nu e singura companie care ”fură” din ”brânza” utilizatorului. Fie Android sau iOS, Windows Phone sau BB 10, orice sistem de operare ocupă o bucată din spațiul de stocare al dispozitivului.

Un studiu efectuat, la începutul anului trecut, arată cât spațiu mai au utilizatorii a opt smartphone-uri foarte populare (versiunile de 16GB) odată ce scot telefonul din cutie.

 

Potrivit acelui studiu, posesorii de smartphone-uri iPhone 5C aveau la dispoziție cel mai mult spațiu, adică 12,8GB. Pe locul doi se afla telefonul Nexus 5, produs de LG pentru Google. Pe locul trei se regăsea iPhone 5S, cu 12,2GB liberi, iar pe ultimul loc s-a clasat Samsung Galaxy S4. Fostul vârf de gamă al sud-coreenilor le lăsa utilizatorilor numai 8,56GB liberi.

 

Ironic este faptul că, potrivit procesului intentat Apple, iPhone 6 Plus mai dispune de 12,7GB, iar iPhone 6 de 13GB, plasând terminalele în fruntea clasamentului.

Cei de la Samsung sunt cunoscuți pentru faptul că, pe lângă sistemul de operare, încarcă telefonul și cu numeroase programe de tip bloatware, și de asta se situează pe ultima poziție din top.

Problema și mai mare pentru utilizatori este că multe terminale de top nu dispun de sloturi pentru carduri microSD (Motorola Moto X sau iPhone, de exemplu), iar cumpărătorii sunt obligați să plătească până la 100 de dolari în plus pentru mai mult spațiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: