Google Chrome sporeşte autonomia sistemelor portabile

Google Chrome sporeşte autonomia sistemelor portabile

Într-o perioadă în care foarte mulţi dintre noi vizionează filme online pe laptop, face eforturi pentru a ne spori autonomia.

Vizionarea de filme, cât şi extensii precum Adobe Flash reprezintă cel mai mare de sistemele portabile. Deoarece la conţinut video nu puteţi renunţa, cei de la Google vor să facă ceva în privinţa influenţei negative pe care o are Flash-ul asupra autonomiei.

Dacă folosiţi Google Chrome pentru a naviga pe internet pe notebook, în curând ar trebui să aveţi parte de sporirea perioadei în care vă desfăşuraţi activitatea departe de priză. Ideea nu este deloc nouă, dar modul în care este implementată e inovator. Într-un mod inteligent, conţinutul animat realizat în Flash va fi suspendat în browserul vostru favorit atunci când nu îl aveţi în faţa ochilor sau nu e foarte relevant.

,,Când vă aflaţi pe o pagină web cu Flash, vom pune pe pauză conţinutul (precum animaţii Flash) care nu este vital paginii, rulând în acelaşi timp fără întreruperi conţinutul central (precum un film).” Pentru că algoritmul momentan nu este perfect, Google a menţionat că puteţi în orice moment să reactivaţi manual conţinutul Flash oprit printr-un click, dacă vă este util.

În teorie există multe metode prin care puteţi spori autonomia unui laptop şi multe dintre ele sunt foarte facile. Cele mai utile astfel de soluţii sunt însă cele care vă conservă bateria sistemului vostru în mod automat, în fundal. Exact asta face Google cu noua funcţie introdusă în Chrome. Momentan, suspendarea automată a animaţiilor Flash se petrece doar în cea mai recentă versiune beta de Google Chrome, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până o vom vedea introdusă în varianta publică a browser-ului.

 

Citește și: