O extensie de Google Chrome îți arată pe unde au umblat prietenii de pe Facebook

O extensie de Google Chrome îți arată pe unde au umblat prietenii de pe Facebook

Printr-o extensie de Google Chrome intitulată Marauder’s Map, un nume inspirat din Harry Potter, puteţi afla pe unde umblă prietenii voştri de pe Facebook.

Intenţionat sau mai puţin, partajăm un amalgam de informaţii personale pe reţelele sociale ale momentului. Realitatea este cu atât mai macabră cu cât ne apropiem de elemente de localizare. Pentru că implicit fiecare mesaj al vostru de pe , de exemplu, este însoţit de o locaţie exactă, cineva s-a decis să transpună acel amalgam de detalii de fond într-o nou format mai uşor digerabil.

Poartă numele de Marauder’s Map, iar extensia omonimă de Google Chrome, care vă pune pe micul ecran paşii executaţi în lumea reală, nu include decât momentele pentru care v-aţi dat acordul să fiţi localizaţi. Mai precis, ţine doar de fascinaţia voastră de a porni sau dezactiva modulul locaţiei în timp real din fereastra de Facebook Messenger. Dacă ezitaţi să dezactivaţi localizarea şi aveţi mai mulţi prieteni care ţin la acelaşi nivel de transparenţă în viaţa reală şi digitală, locaţia acestora va fi dezvăluită pe o hartă precum cea ilustrată mai jos.

facebook messenger extensie chrome stalking marauders Map

Faceţi un tap pe figura unei persoane şi întregul istoric de deplasări al acelui individ va fi afişat cu precizie foarte mare pe o hartă. Dintr-un punct de vedere, rezultatele sunt de speriat, mai ales când vezi cu precizie elveţiană pe unde ai fost acum câteva luni sau pe unde s-a plimbat o persoană importantă din viaţa voastră.

,,Extensia a fost dezvoltată ca o demonstraţie, nu ca o unealtă menită să vă urmăriţi cunoştinţele de pe Facebook. Nu trebuie folosită pentru a vă stresa prietenii, ci mai degrabă ca o demonstraţie a volumului de informaţii pe care îl poţi afla despre cineva doar prin agregarea datelor pe care le pune la dispoziţie prin messenger.” În principiu, dezvoltatorul a fost foarte bine intenţionat când a început să lucreze la acest proiect, dar s-ar putea să nu fiţi încântaţi de ceea ce veţi găsi după instalare. Nu trebuie decât să aşteptaţi câteva secunde să şi începeţi să vă căutaţi contactele răsfirate pe harta României.

 

 

Citește și: