Google Chrome distruge autonomia pe noul MacBook Pro. Cât de bun e Safari?

Google Chrome distruge autonomia pe noul MacBook Pro. Cât de bun e Safari?

Dacă vreţi să profitaţi la maximum de bateria noului MacBook Pro, ar fi bine să rămâneţi la Safari, în loc să vă orientaţi către Google Chrome.

Ca în fiecare an, Apple a şi-a reactualizat seria de sisteme Pro. A făcut astfel tranziţia la cele mai noi procesoare Intel şi a introdus câteva tehnologii complet noi. Cel mai important aspect pentru mulţi utilizatori şi motivul pentru care v-aţi putea orienta către un MacBook ţine însă de autonomia fabuloasă a unor astfel de laptopuri.

Pro cu Retina Display lansat în urmă cu câteva săptămâni a fost testat în detaliu de cei de la The Verge din punctul de vedere al bateriei. Aparent, cu luminozitatea ecranului fixată la 65%, autonomia obţinută folosind browser-ul nativ al celor de la Apple a fost foarte apropiată de specificaţiile gigantului din Cupertino. Cu alte cuvinte, folosind Safari, vă puteţi aştepta la 13 ore şi 18 minute de navigare pe internet departe de priză. În cazul în care aveţi însă o fascinaţie pentru Chrome şi nu vă puteţi despărţi de browserul celor de la Google, pregătiţi-vă de un compromis major la capitolul autonomie. În astfel de circumstanţe, de la peste 13 ore, veţi scădea până la 9 ore şi 45 de minute.

În practică, un notebook cu aproape 10 ore de autonomie nu este nici pe departe un motiv de tristeţe, dar dacă veţi avea ocazia să întreprindeţi aceleaşi activităţi cu Safari în loc de Chrome, s-ar putea să nu mai reveniţi prea curând la browser-ul Google. Dacă sunteţi surprinşi de aceste rezultate, nu aveţi de ce. Problema descrisă mai sus este una foarte veche, iar fără intervenţia celor de la Google sau Apple, nu pare să se remedieze prea curând.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI