Previziuni pentru 2045: Computerele vor dispărea și vom folosi miliarde de roboți

Previziuni pentru 2045: Computerele vor dispărea și vom folosi miliarde de roboți

Despre tendințele din 2015 am discutat, dar ce ne facem peste 30 de ani? Kaspersky a analizat actualele direcții ale dezvoltării tehnologiei și are câteva tendințe pentru 2045.

În urmă cu 30 de ani, computerul personal devenea o realitate. În prezent, avem în telefoane hardware mai puternic decât în calculatoarele de top ale anilor 2000. Tehnologia evoluează tot mai repede și este interesant de văzut ce ne-ar putea aștepta peste trei decenii. „Ținând cont de ritmul rapid în care se dezvoltă domeniul IT, este dificil să oferi previziuni precise pentru următoarele trei decenii,” a explicat Alexander Gostev, Chief Security Expert în cadrul Kaspersky Lab.

„Totuși, este clar că, odată cu trecerea anilor, tehnologiile vor deveni și mai inteligente, iar utilizatorii vor fi nevoiți să țină pasul. Putem fi siguri că infractorii cibernetici vor deveni mai creativi și vor face eforturi pentru a exploata orice noutate IT pentru a-și atinge propriile obiective ostile. Ce este clar este că, oricum ar arăta lumea noastră peste 30 de ani, trebuie să începem să ne îngrijim de confortul, siguranța și bunăstarea ei încă de acum. Tehnologia este doar un instrument, și depinde doar de noi dacă o utilizăm în scopuri pozitive sau negative“, a mai spus Alexander Gostev.

Cele mai importante moduri în care viața ni se va schimba

În viitor, este posibil ca populația globală să includă atât miliarde de oameni, cât și miliarde de roboți, aceștia din urmă având ca sarcină să întreprindă aproape toată munca dificilă de rutină. Oamenii vor lucra pentru a îmbunătăți software-ul roboților și industria IT va fi necesară tuturor companiilor care vor dezvolta programe pentru roboți, similar modului în care dezvoltă acum aplicații pe care utilizatorii le descarcă și le instalează.

Într-o oarecare măsură, barierele dintre roboți și oameni vor fi neclare. Transplanturile vor utiliza organe artificiale controlate electronic, iar amplasarea protezelor va fi o procedură chirurgicală de rutină. Nanoroboții vor putea fi introduși în corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor moarte sau pentru a efectua operații minore. Senzori special instalați vor monitoriza sănătatea oamenilor și vor transmite datele către un mediu de stocare în cloud, care să fie accesat de medicul personal. Toate acestea pot determina o creștere considerabilă a speranței de viață.

tendintele tehnologice in 2045

Oamenii vor locui în case inteligente în care toate necesitățile lor de confort vor fi automatizate. Software-ul care va administra întreaga casă se va ocupa de menținerea consumului optim de energie, apă, mâncare, de consumul de provizii și de reaprovizionare. Singura grijă a rezidenților va fi să se asigure că există suficienți bani în conturile bancare pentru a plăti facturile. De asemenea, identitățile digitale vor fi integrate într-o singură infrastructură globală cu reglementare automată, care se va implica în coordonarea vieții pe întreaga planetă. Utilizatorii cei mai activi și eficienți vor avea drepturi de administrare. Sistemul va distribui resursele uniform între oameni, va preveni conflictele armate și va întreprinde diferite acțiuni umanitare.

Mai mult, în viitor, producția anumitor elemente nu va mai fi necesară. În locul acestora, imprimantele 3D vor ușura producția rapidă a lucrurilor, de la obiecte necesare în casă precum vase și haine, până la cărămizi pentru construcția unei alte clădiri. Și chiar dacă PC-urile au dat startul evoluției domeniului IT, în 2045 acestea vor fi probabil obiecte de muzeu, deoarece oamenii nu vor mai avea nevoie ele pentru a manevra datele.

Computerele vor fi înlocuite de o gamă largă de dispozitive și gadget-uri care vor prelua funcțiile PC-urilor de astăzi. De exemplu, analiza financiară va fi efectuată de un server controlat de organizația care utilizează documente electronice, nu de un contabil de pe un computer personal. Vor exista însă și răzvrătiți care se vor opune noii lumi tehnologizate. Aceștia nu vor adopta casele inteligente, stilul de viață automatizat și roboții și nu vor accepta o identitate digitală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: