03 sept. 2014 | 15:16

Kaspersky Internet Security 2015, lansat în România

ACTUALITATE
Kaspersky Internet Security 2015, lansat în România

Kaspersky Lab anunță lansarea celei mai noi versiuni de produs pentru utilizatori individuali, Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015. Soluția de securitate a fost elaborată pentru a proteja utilizatorii împotriva amenințărilor noi sau deja existente, securizându-le activitățile online pe Windows, OS X și Android.

IMG_20140902_192228

Cercetarea realizată de Kaspersky Lab în parteneriat cu B2B International arată că principalele preocupări ale utilizatorilor de Internet includ protejarea intimității și a identității, securizarea informațiilor personale și a datelor financiare și siguranța copiilor. În plus, având în vedere că 79% dintre utilizatori folosesc platforme diferite, aceștia au nevoie de soluții de securitate cuprinzătoare, în contextul evoluției constante a numărului de amenințări cibernetice.

Conform experților Kaspersky Lab, zilnic apar aproximativ 315.000 de noi mostre de malware. Niciun sistem de operare nu poate fi considerat sigur – zilele în care atacatorii se concentrau aproape exclusiv asupra sistemului Windows s-au încheiat, iar numărul de atacuri asupra Mac-urilor și asupra sistemelor de operare pentru dispozitive mobile este în creștere. În urma detectării botnet-ului Flashback, care includea peste 700.000 de computere cu OS X, utilizatorii Apple nu mai pot afirma că sistemul lor de operare este complet sigur.

Luând în considerare tendința la nivel global de utilizare tot mai largă a dispozitivelor mobile, numărul mostrelor de software periculos pentru cele mai populare sisteme de operare pentru dispozitive mobile – iOS, Android – continuă să crească: experții Kaspersky Lab detectează aproximativ 20.000 de mostre noi, în fiecare lună. În schimb, website-urile de phishing – paginile false construite pentru a sustrage informații personale – reprezintă o amenințare cibernetică universală, care pune în pericol toți utilizatorii, indiferent de dispozitivul sau de sistemul de operare utilizat. În fiecare lună, Kaspersky Security Network identifică peste 137.000 de noi site-uri de phishing, create cu scopul de a obține informații confidențiale și date financiare.

Într-o lume în care numărul de amenințări online sofisticate crește continuu, utilizatorii caută un software de securitate capabil să îi protejeze împotriva acestora pe orice dispozitiv pe care îl utilizează pentru interacțiuni, cumpărături și online banking. Pentru a securiza datele utilizatorilor, a proteja intimitatea și tranzacțiile financiare și pentru a proteja copiii de pericolele din mediul virtual, experții Kaspersky Lab actualizează constant componentele soluțiilor de securitate.

Aceste noi versiuni de software Kaspersky Lab încorporează tehnologii noi care îmbunătățesc nivelul de protecție împotriva crypto-malware-ului, previn supravegherea video a utilizatorului și protejează împotriva riscurilor rețelelor Wi-Fi vulnerabile.

Webcam Protection. Webcam hacking sau interceptarea imaginilor prin intermediul webcam-ului reprezintă una dintre modalitățile în care poate fi utilizat malware-ul pentru spionaj online. Mulți utilizatori acordă mai puțină atenție la ceea ce ar putea fi înregistrat pe webcam-urile lor – deși camera ar putea capta imagini ale documentelor cu date bancare, carduri de credit sau activități personale pe care utilizatorii ar prefera să nu le expună. Experții Kaspersky Lab au dezvoltat Webcam Protection pentru clienții care doresc să se asigure că nu sunt supravegheați fără știrea sau consimțământul lor. Acest program ajută la monitorizarea programelor care încearcă să se conecteze la webcam, avertizează utilizatorul cu privire la tentativa de acces și, dacă este necesar, blochează accesul la webcam1.

System Watcher. Una dintre cele mai grave amenințări pentru documentele, fotografiile și muzica utilizatorilor provine de la așa-numitul cripto-malware, sau malware-ul care criptează fișiere și cere o răscumpărare înainte de a restabili accesul utilizatorilor la informațiile personale. Odată ce datele sunt criptate, nici măcar eliminarea malware-ului nu poate restabili accesul la fișiere, astfel că experții Kaspersky Lab au descoperit o modalitate de a redobândi accesul la date, fără a plăti prețul de răscumpărare. Modulul Kaspersky Lab – System Watcher analizează toate procesele care rulează pe sistemul de operare, având și o nouă funcție de back-up al datelor. Atunci când System Watcher detectează un program suspect care încearcă să modifice un fișier al utilizatorului, creează automat un back-up pentru acel fișier, independent de orice modificare externă. Dacă observațiile ulterioare indică faptul că programul era periculos, schimbările vor fi inversate1.

Wi-Fi Security Notification. Pentru infractorii cibernetici, rețelele Wi-Fi publice pot deveni cu ușurință un alt instrument util pentru a intercepta datele utilizatorului. Din acest motiv, experții Kaspersky Lab au introdus în noua ediție a soluției Kaspersky Internet Security modulul Wi-Fi Security Notification. Acesta verifică siguranța hotspot-urilor Wi-Fi și informează utilizatorul despre orice amenințare potențială, cum ar fi conexiunea la o rețea vulnerabilă sau transmiterea unei parole nesigure prin intermediul Internetului. Utilizatorii primesc, de asemenea, sfaturi și recomandări cu privire la configurarea sigură a rețelei Wi-Fi din propria casă1.

În plus față de aceste caracteristici-cheie noi, Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 include îmbunătățiri suplimentare:

  • Actualizări și upgrade-uri automate atunci când sunt disponibile versiuni mai noi. Această inovație garantează că utilizatorii vor avea mereu cea mai nouă și mai eficientă versiune a soluției de securitate, fără a trebui să o descarce și să o instaleze manual1.
  • Au fost aduse îmbunătățiri și modulului Safe Money, pentru a proteja tranzacțiile financiare online în fiecare etapă. Noua versiune Safe Money blochează terțe aplicații care țintesc accesarea clipboard-ului browser-ului web, care pot conține temporar date confidențiale (precum datele de conectare). Modulul Safe Money continuă să ofere protecție împotriva tehnologiilor de captare a imaginii de ecran, extensii de browser periculoase și alte tactici utilizate de infractorii cibernetici pentru a fura bani1.
  • Pentru utilizatorii de rețele Wi-Fi plătite, conexiuni 3G sau LTE, soluția include acum funcția Cost-Aware Networking, care reduce cantitatea de informații comunicate de produs prin internet2.
  • Au fost introduse îmbunătățiri și modulului anti-phishing, mai exact tehnologiilor de analiză de text, imagine sau link-uri web care ajută utilizatorul să evite pagini web nedorite și periculoase. Acest lucru duce la detectarea rapidă și mai precisă a site-urilor false construite pentru a sustrage bani și informații personale de la utilizatori.
  • Meniul principal și interfața au fost unite pentru toate produsele, iar acum utilizatorii pot accesa aplicații cu ușurință, indiferent de sistemul de operare sau de versiunea produsului folosit. Experții Kaspersky Lab au acordat o atenție deosebită consumului de resurse, ajutând la îmbunătățirea eficienței instrumentelor de securitate, fără a afecta performanța sistemului de operare.

În zilele noastre, utilizatorii accesează rar internetul de pe un singur dispozitiv,” a declarat Nikita Shvetsov, CTO în cadrul Kaspersky Lab. „Astfel, ei trebuie să fie conștienți de varietatea amenințărilor online și de măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte. Experții Kaspersky Lab au dezvoltat o soluție care operează pe mai multe platforme și care permite utilizatorului să administreze cu ușurință programe de securitate pe Windows, OS X și dispozitive care utilizează Android, sub o singură licență. Tehnologiile integrate în Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 și-au dovedit eficacitatea nu doar în testele independente, dar și în practică, protejând zilnic 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume,” a explicat Nikita Shvetsov.

Întrebat dacă Kaspersky va lansa și o aplicație pentru smartwatch-uri, Costin Raiu (foto), Senior Security Researcher în cadrul companiei, a declarat că există o divizie care se ocupă cu cercetarea acestui aspect. Totuși, Raiu a mai explicat că, deocamdată, ceasurile inteligente nu sunt atât de comune și nu prezintă o țintă pentru infractorii cibernetici.