09 sept. 2015 | 23:52

Preţul iPhone 6S şi iPhone 6S Plus în România: Cât costă noile telefoane Apple

ACTUALITATE
Preţul iPhone 6S şi iPhone 6S Plus în România: Cât costă noile telefoane Apple

Astăzi, cei de la Apple şi-au lansat noile telefoane şi toată lumea se întreabă care este preţul iPhone 6S şi iPhone 6S Plus în România.

Ca în fiecare an, în luna septembrie, cei de la Apple lansează noi modele de smartphone-uri. În principiu, numărătoarea din titlu nu mai înseamnă foarte mult, având în vedere că aceasta este a noua generaţie de iPhone, iar gigantul din Cupertino intitulează noile dispozitive ca fiind 6S. Trecând însă pe această discrepanţă, este cât se poate de normal să fiţi curioşi care este preţul iPhone 6S şi iPhone 6S Plus.

Cum era de aşteptat, estetic, noile iPhone-uri arată exact la fel ca telefoanele de acum un an. Tehnologic însă, s-au schimbat destul de multe. Nu de alta, dar în orice alte condiţii, aţi fi ignorat preţul la iPhone 6S şi iPhone 6S Plus şi v-aţi fi orientat către modelele de acum un an, pentru că vor fi mult mai ieftine, în condiţiile în care, în continuare, sunt gadgeturi mai mult decât decente la capitolul performanţă.

Revenind la oile noastre, noile iPhone-uri sunt primele iDevice-uri ce folosesc un display cu 3D Touch. Acesta din urmă este un nume pretenţios pentru a defeni prezenţa unui motor taptic în spatele ecranului menit să vă ofere noi opţiuni pe partea de interacţiune cu sistemul de operare iOS. Capacităţile de stocare în continuare sunt de 16, 64 şi 128GB, dar la capitolul variante de culoare, s-a adăugat popularul rose gold (aur roz). Procesul Apple A9 incorporează un upgrade semnificativ de performanţă faţă de Apple A8 folosit în iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Camera principală a beneficiat de un upgrade de la 8 la 12 megapixeli şi modemul responsabil de comunicaţii suportă cele mai rapide rate de trafic oferite de operatori datorită compatibilităţii cu standardul LTE Advanced.

 Vezi cea mai bună ofertă de preț la telefoane Apple 

Preţul iPhone 6S şi iPhone 6S Plus este un subiect mai interesant decât aţi crede, cel puţin în SUA. Preţurile reale, nesubvenţionate au rămas aceleaşi ca la iPhone 6, 649 de dolari pentru iPhone 6S de 16GB şi 749 pentru iPhone 6S Plus, cu 100 de dolari în plus pentru variante de 64 şi 128GB, atât în cazul 6S, cât şi 6S Plus. Ce s-a schimbat este introducerea de către Apple a unui sistem de rate în magazin pe doi ani cu o dobândă destul de mică ce vă asigură că la anul veţi pune mâna pe noul iPhone imediat după ce se lansează, cu condiţia să vă pltătiţi în continuare ratele şi în schimbul unui eventual iPhone 7 să vă daţi la schimb iPhone-ul 6S achiziţionat în urmă cu an. Ca să vă faceţi o idee de ce înseamnă acest concept în bani, gândiţi-vă că pentru un iPhone 6S de 16GB, pe care aţi plăti nesubvenţionat 649 de dolari, în doi ani voi veţi plăti 778 de dolari sub formă de rate lunare de 32,45 de dolari. Sunt foarte curios dacă operatori autohtoni de telefonie sau dealeri autorizaţi Apple, gen iStyle sau Noumax vor implementa programe similare.

În altă ordine de idei, în aproximativ o lună, când veţi putea achiziţiona noile smartphone-uri pe canale oficiale, preţul la iPhone 6S şi iPhone 6S Plus în România va fi identic cu cel actual de la iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Asta înseamnă că nesubvenţionat, un iPhone 6S de 16GB va costa 3275 lei, de 64GB – 3814 lei, iar de 128GB – 4336 lei. În cazul unui iPhone 6S Plus, preţurile vor fi de 3814, 4336 şi 4814 lei, pentru 16, 64 şi 128GB. La Vodafone, cu un abonament lunar de 49 de euro, un iPhone 6S de 16GB va costa 269 de euro, în timp ce un iPhone 6S Plus, la acelaşi abonament lunar, va costa 369 de euro. Pentru 100 de euro în plus, veţi primi variante de 64GB ale aceloraşi terminale, în timp ce la un abonament lunar de 25 de euro, preţurile telefoanelor vor creşte cu aproximativ 200 de euro. La Orange, oferta este destul de similară, un iPhone 6S de 16GB cu un abonament lunar de 25 de euro va costa 489 de euro, în timp ce la un abonament de 41 de euro, veţi plăti doar 349 de euro la început. Cu 100 de euro în plus, veţi putea achiziţiona un iPhone 6S Plus în aceleaşi condiţii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele