Cât de mult merită să treci la iPhone 6s imediat după lansare

Cât de mult merită să treci la iPhone 6s imediat după lansare

Oricât de mare fan Apple ai fi și oricât de mult ți-am înțelege motivele, nu poți contesta faptul că versiunile s nu au venit aproape niciodată cu îmbunătățiri care să ne dea pe spate.

Dacă îți amintești, iPhone 3Gs a venit cu puține actualizări în raport cu predecesorul 3G. Putea filma, avea comandă vocală, o cameră mai bună și un procesor mai performant. De asemenea, iPhone 4s, aparent identic cu fratele său mai mic, a venit la pachet cu Siri și a fost primul telefon de la Apple cu cameră de opt megapixeli. Ulterior, iPhone 5s a urmat oarecum calea corespondentului său din generația imediat anterioară, fiind identic din punct de vedere al designului cu iPhone 5, dar având un procesor mai bun și o cameră pe măsură.

De ce ar putea merita iPhone 6s banii

Cu iPhone 6s însă, lucrurile par să stea puțin diferit. În primul rând, cei de la Apple lansează o generație de telefoane mai groase decât modelele vechi. Pe lângă faptul că majoritatea clienților probabil nu vor observa diferențele, Apple are un motiv foarte bun pentru a face asta: vrea să evite o repetare a scandalului Bendgate, care a luat naștere după ce oamenii au observat că iPhone 6 Plus se îndoaie extrem de ușor, în condiții în care nu ar trebui să pățească ceva.

De asemenea, camera foto ar putea veni cu o îmbunătățire considerabilă, suficient de mare încât să determine utilizatorii de iPhone 6 să treacă la noul model. Cu cât mai multe lentile sunt într-o cameră, cu atât camera poate surprinde detalii mai multe și poate prinde mai multă lumină. Totuși, și iPhone 6 și iPhone 6 Plus au tot câte cinci lentile, așa că Apple va recurge, cel mai probabil, la optimizări software pentru a se asigura că noile smartphone-uri vor produce fotografii de invidiat.

În plus, tehnologia Force Touch promite să ducă interacțiunea cu telefonul mobil la un nou nivel. Force Touch este capabil să diferențieze între o apăsare ușoară și una mai grea, ceea ce înseamnă că posibilitățile de interacțiune cu touchpad-ul se înmulțesc. Introducând Force Touch, Apple a fost nevoită să renunțe la structura vechilor trackpad-uri pe care apăsările în partea superioară era dificilă.

Un verdict ar fi prematur

Rămâne de văzut după lansare cât de impresionați vor fi fanii Apple. Deocamdată, nu e ușor de dat un verdict în privința adoptării noului membru al familiei Apple. Deși experiența ne-a învățat că modelele iPhone s nu au fost aproape niciodată revoluționare, Apple pare să schimbe cumva precedentul printr-o serie de elemente noi, care ar putea face să merite transferul. Pe de altă parte, unii sunt de părere că lansarea iPhone 6s este cea mai bună oportunitate de a-ți cumpăra un iPhone 6, dată fiind reducerea prețului și faptul că rămâne un telefon excelent, cu minusuri de neglijat în raport cu noul model.

 

 

Citește și: