Pebble Time, un smartwatch cu ecran color și autonomie de o săptămână [VIDEO]

Pebble Time, un smartwatch cu ecran color și autonomie de o săptămână [VIDEO]

Cei de la Pebble au ajutat, incontestabil, la popularizarea smartwatch-urilor și la crearea unei noi piețe. Acum, au revenit cu un nou smartwatch atrăgător în special prin autonomie.

Primul smartwatch Pebble a fost un succes chiar înainte de a ajunge oficial pe piață. Acesta a fost lansat ca urmare a unei campanii pe site-ul de crowdfunding Kickstarter, stabilind recorduri în ceea ce privește donațiile strânse.

Acum, compania a revenit la origini, lansând Pebble Time pe aceeași platformă care a transformat-o în succes.

Smartwatch-ul Pebble Time vine cu o serie de modificări importante față de modelele anterioare – Pebble și Pebble Steel.

Mai exact, are un display color, tot de tip e-paper, un sistem de operare actualizat, o grosime redusă (cu 20%) și protecție Gorilla Glass.

Decizia de a păstra display-ul de tip e-paper este una lăudabilă. Cu toate că acum vorbim despre un ecran color (primele două versiuni avea ecrane alb-negru), consumul de energie este tot redus, iar noul smartwatch de la Pebble promite o autonomie de invidiat.

La o singură încărcare, dispozitivul ar trebui să funcționeze timp de o săptămână. Veștile bune nu se opresc aici în cazul Pebble Time. Săptămâna trecută, compania anunța că o actualizare a sistemului de operare permite ceasului să afișeze notificările de Android Wear.

În plus, ceasul Pebble Time rulează un sistem de operare nou care pune notificările pe primul loc, astfel încât utilizatorul să poată avea acces instant la lucrurile care îl interesează. Gadgetul incorporează un microfon care va permite înregistrarea de notițe vocale și este și rezistent la apă.

Ceasul poate fi precomandat pentru prețul de 169 de dolari, pe platforma Kickstarter, iar când va ajunge în magazine va costa 199 dolari, la fel ca versiunea Pebble Steel.

Partea proastă în cazul Pebble Time este aspectul. Smartwatch-ul are un aspect sport, chiar de jucărie am putea spune dacă am fi răutăcioși. În niciun caz nu se compară cu elegantul Pebble Steel, care va primi și el actualizarea la noul sistem de operare, așa că rămâne de văzut câtă lume va fi interesată.