Pantofii care ți-ar putea reîncarcă bateria: mergi tu, merge și telefonul

Pantofii care ți-ar putea reîncarcă bateria: mergi tu, merge și telefonul

Ne apropiem cu pași repezi de anul 2015, așa cum era el imaginat în Back to the Future II. Cercetătorii germani au creat pantofii care generează energie.

Realizarea importantă a fost posibilă datorită celor două dispozitive diferite montate în interiorul pantofilor. Primul dintre acestea se folosește de contactul dintre călcâi și asfalt pentru a produce energie, în timp ce al doilea se folosește de deplasarea acestuia înainte. Desigur, acest lucru i-a dus instant pe foarte mulți cu gândul la filmul Back to the Future II. Acolo, după cum probabil vă amintiți, au fost prezentați pantofii sport care se legau singuri, iar acum sunt speranțe că noua invenție a germanilor ar putea duce la crearea lor.

pantofi încălțăminte inteligentă 111

Până la pantofi care se leagă singuri, energia produsă ar putea fi folosită în alt fel. Cu intenția de a ușura navigarea în interiorul unei clădiri, germanii au dotat încălțămintea aceasta cu senzori care măsoară atât accelerația, cât și viteza unghiulară. Astfel, vei putea ști cât ați mers și în ce direcție. În viitorul apropiat, principalii beneficiari ar putea fi membrii echipelor de salvări, ale căror misiuni ar putea fi ușurate în clădirile pe care nu le cunosc.

pantofi încălțăminte inteligentă 111

După cum notează cei de la BBC, ambele surse de energie se bazează pe mișcarea unor magneți față de niște bobine. Datorită dimensiunilor mici, energia produsă va fi suficientă doar pentru senzori și pentru un mecanism care va permite legarea automată a șireturilor. Acesta din urmă este și scopul principal pentru care au fost creați pantofii. Deși este un progres important, sunt șanse mici ca tehnologia aceasta să fie comercializată în viitorul apropiat.

încălțăminte inteligentă 22

Citește și: