Placa zburătoare din ”Back to the Future” este acum realitate [VIDEO]

Placa zburătoare din ”Back to the Future” este acum realitate [VIDEO]

O echipă de ingineri din America a reușit să creeze prima placă zburătoare care seamănă cu adevărat cu cea din filmul ”Back to the future” și care poate transporta o persoană.

placa zburatoare

Dan Henderson este liderul echipei, iar în ultimii 20 de ani acesta a fost concentrat pe construirea unor clădiri mult mai sigure în timpul cutremurelor. Tehnologia pe care s-a axat cel mai mult era bazată pe câmpuri electromagnetice care ar urma să separe clădirile de pământ în timpul unui cutremur. Din fericire pentru noi, acesta și-a dat seama că aceeași tehnologie putea fi folosită și în transporturi, iar după 17 încercări a reușit să creeze prima placă zburătoare funcțională.

Se numește Hendo și este cel mai apropiat lucru de placa zburătoare din ”Back to the future”. Folosindu-se de magneți, aceasta reușește să plutească peste suprafețe metalice fără a fi nevoie de alte investiții în construcția acestora. Placa se menține stabilă la un inch (sau 2,54cm) deasupra pământului iar aceasta se manevrează exact ca un skateboard normal. Totuși, placa Hendo este departe de a fi eficientă. Bateria nu poate rezista decât șapte minute, iar pentru a putea fi folosită de publicul larg pe viitor vor trebui construite parcuri speciale.

Deși placa zburătoare nu este încă disponibilă, tehnologia folosită la costrucția Hendo vă stă la dispoziție în Whitebox-ul deja comercializat de Arx Pax. Whitebox este o trusă cu motoarele folosite la Hendo, motoare pe care le puteți monta astfel pe orice lucru doriți pentru a le testa, pentru 299 de dolari. Arx Pax a pornit deja o campanie pe Kickstarter pentru Hendo iar scopul lor era să obțină 250.000 de dolari. Cu 54 de zile rămase, Hendo a acumulat deja peste 200 de mii de dolari și din ce în ce mai mulți oameni sunt entuziasmați de potențialul acestui proiect.

Placa zburătoare Hendo este doar începutul, un prim pas necesar pentru a demonstra o tehnologie avansată. Dacă aceasta se devoltă rapid, în următorii 10-15 ani am putea toți să circulăm precum Marty McFly. Prețul unei plăci zburătoare va fi de 449 de dolari pentru cei care donează în campania de Kickstarter.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: