Palm ar putea reveni pe piață sub forma unui smartphone cu Android

Palm ar putea reveni pe piață sub forma unui smartphone cu Android

Înainte de iPhone și Blackberry, Samsung și Lumia, a existat Palm. Cu toate că dispozitivele Palm nu mai există de câțiva ani, brandul și-ar putea face apariția pe piață din nou. 

hp-palm

Compania Palm a fost foarte apreciată și cunoscută pentru PDA-urile care ușurau viețile oamenilor de afaceri înainte ca smartphone-urile să devine ubicue. Cu toate că telefoanele inteligente Palm Treo au fost bine privite, sistemul de operare WebOS a rămas în urmă și, în 2011, a fost retras din uz după vânzarea către HP.

S-ar părea, totuși, că brandul companiei va reveni pe piață în 2015, pe unele smartphone-uri cu Android, produse de Alcatel. Cei care încearcă să intre pe site-ul palm.com vor fi redirecționați către mynewpalm.com, site pe care poate fi văzut sloganul ”smart move”, același slogan pe care îl folosesc cei de la Alcatel. Mai mult, HP a vândut marca înregistrată Palm către o companie deținută de Nicolas Zibell, președinte pentru America al Alcatel.

Avân în vedere că HP a vândut sistemul de operare WebOS către LG, noile smartphone-uri produse de Alcatel vor rula, cel mai probabil sistemul de operare Android.

Compania Alcatel nu are un renume puternic la nivel mondial, iar smartphone-urile cu marca Palm, foarte cunoscută în SUA și Europa, ar putea schimba această situație.