Android Lollipop are o problemă serioasă care le dă bătăi de cap utilizatorilor

Android Lollipop are o problemă serioasă care le dă bătăi de cap utilizatorilor

Android Lollipop este cea mai mare schimbare pe care Google a adus-o sistemului de operare pentru smartphone-uri. Totuși, s-ar părea că lansarea a fost una pripită, iar utilizatorii sunt cei care suferă consecințele.

nexus 7 cu android lollipop

Anul 2014 ne-a arătat tuturor că poate e mai bine să așteptăm puțin înainte să ne instalăm cea mai nouă versiune a unui sistem de operare.

Când cei de la Apple au lansat versiunea iOS 8.0.1, utilizatorii de iPhone 6 s-au trezit cu dispozitivele blocate. Cu toate că cei care au făcut schimbarea de la KitKat la Lollipop nu au avut probleme la fel de serioase, bugurile noului sistem de operare le-au dat și lor bătăi serioase de cap.

Update-ul la Android Lollipop 5.0.1, lansat de Google în urmă cu câteva zile, s-a dovedit a fi un chin major pentru smartphone-uri și tablete.

Problema este una de tip memory leak și nu permite dispozitivelor să elibereze memoria RAM la timp. Ca rezultat, aplicațiile dau erori și se închid până când dispozitivul este restartat.

Printre dispozitivele afectate se numără smartphone-urile Nexus 6, Nexus 5 și Nexus 4, dar și tableta Nexus 7. Pe forumul Google s-au plâns deja peste 2.000 de persoane, și o actualizare care să rezolve această problemă ar putea fi lansată în curând.