25 dec. 2014 | 08:30

BlackBerry are pentru 2015 un nou smartphone cu touchscreen și fără celebra tastatură

ACTUALITATE
BlackBerry are pentru 2015 un nou smartphone cu touchscreen și fără celebra tastatură

După ce au reuşit să se redreseze un pic, cei de la se pregătesc să lanseze un nou smartphone fără tastatură fizică cu numele de BlackBerry Rio.

Blackberry-passport

John Chen, directorul BlackBerry, pregătește un nou telefon pentru 2015. Passport a fost cel suprinzător din 2014.

Anul 2014 a început pentru canadieni cu lansarea BlackBerry Z3, un dispozitiv care călca pe urmele lui Z10, dar era mult mai accesibil. După acea lansare au urmat BlackBerry Passport şi mai recentul , două gadgeturi care nu doar că arată bine şi reuşesc să inoveze fără să se depărteze prea mult de principiile de design ale BlackBerry, dar au fost şi primite foarte bine de public. În 2015, deşi vom avea probabil parte de mai multe lansări din partea aceluiaşi producător, în acest caz particular ne vom referi doar la BlackBerry Rio.

Este foarte probabil ca BlackBerry Rio să fie următorul vârf de gamă al companiei conduse de John S. Chen. Mergând, dintr-un punct de vedere, pe linia iniţiată de Z3, acesta este încă un gadget clasic cu ecran tactil, care se adresează celor ce-şi doresc un BlackBerry cu interfaţă exclusiv touch. Deşi nu avem încă specificaţii oficiale pentru el, sunt vehiculate deja câteva particularităţi.

blackberry-rio-640x391

În principiu, va fi vorba de un telefon cu diagonala de 5 inci şi o rezoluţie nativă de 1.280 x720 de pixeli. Partea de procesare va fi asigurată de un dual core MS8960 tactat la 1,5 GHz, cu 2GB RAM şi o memorie internă de 16GB. Nu va lipsi posibilitatea extinderii spaţiului de stocare prin intermediul unor carduri microSD. Cele două camere vor fi de 8, respectiv 2 megapixeli, şi nu va lipsi din ecuaţie suportul pentru conectivitate 4G/LTE. Telefonul va avea două microfoane şi o autonomie necunoscută asigurată de o baterie de 2.800 mAh.

Cu specificaţii precum cele de mai sus, preţul este fundamental pentru ca smartphone-ul să devină sau nu un succes. Momentan se vehiculează o valoare de 300 de dolari ca şi valoare de achiziţie, dar nu avem mai multe informaţii legate de teritoriile în care va fi disponibil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele