HP închide suportul pentru serviciile WebOS. De ce contează?

HP închide suportul pentru serviciile WebOS. De ce contează?

Cu toate că WebOS nu mai este de câţiva ani un sistem de operare relevant, anunţul recent al celor de la HP s-ar putea să doară.

Pixi_ToyStory3 webos hp

După ce a făcut eforturi semnificative pentru a transforma WebOS într-un sistem de operare de succes, cei de la HP au cumpărat Palm şi au luat frâiele respectivei platforme pentru mobile. Nu a durat mult până când cei de Hewlett Packard au transformat platforma pentru mobile într-un proiect Open Source şi au oferit celor de la LG o mare parte din tot ce mai însemna WebOS. În tot acest timp, puţinii utilizatori de creaţii Palm, precum , au fost nevoiţi să stea cu emoţie pentru că nu ştiau cât vor mai avea acces la serviciile online ale propriilor aparate. Din fericire – sau cu tristeţe – HP s-a decis să lămurească problema.

Începând cu 15 ianuarie 2015 va înceta suportul la orice dispozitiv Palm şi orice serviciu legat de WebOS. În practică, această tranziţie nu va însemna neapărat că nu vă veţi mai putea folosi Palm-urile, ci că va deveni însă semnificativ mai dificil. De acum înainte, nu veţi mai putea achiziţiona, descărca sau restaura aplicaţii de WebOS pe Palm-uri şi nici nu vă veţi mai putea restaura telefonul dintr-un backup. Nici configurarea iniţială a unui dispozitiv nou nu va putea fi disponibilă. Dacă v-aţi uitat parola aferentă un cont webOS, nu o veţi mai putea recupera.

Cu alte cuvinte, dacă din întâmplare sau o fixaţie personală vă mai număraţi printre utilizatorii de telefoane Palm, acum a venit momentul să le înlocuiţi cu altele mai moderne.

Citește și:
Etichete: