Noul USB de tip C implementat de Apple ar putea influența întreaga industrie

Noul USB de tip C implementat de Apple ar putea influența întreaga industrie

Pe 9 martie, cei de la Apple au anunțat noul MacBook, un dispozitiv extrem de subțire cu două porturi: o mufă pentru căști și un port USB de tip C.

Noul laptop anunțat de Apple este mai subțire decât și-ar fi putut unii imagina, însă pentru a obține aceste rezultate, compania din Cupertino a fost nevoită să facă anumite sacrificii. Printre elementele la care aceștia au renunțat se numără aproape fiecare port cu excepția mufei pentru căști și a unui conector USB de tip C. Includerea acestuia ar putea avea efecte benefice nu numai asupra dispozitivului MacBook, ci și asupra industriei în general.

Un cablu USB de tip C vine cu două capete identice reversibile și permite o reîncărcare mai rapidă și transferuri de date mai rapide grație compatibilității cu standardul USB 3.1. Mai mult decât atât, cei de la Pocket-lint susțin că acei conectori de dimensiuni mici vor permite crearea unor telefoane mai subțiri pe viitor. Datorită noului USB de tip C, pe laptopuri, reîncărcarea și transferul de date vor fi efectuate prin același port, ceea ce înseamnă că dimensiunile acestora vor fi reduse.

Desigur, una dintre marile probleme ale acestui standard este rata de adopție. Mai mult decât atât, toate dispozitivele cu micro-USB ar deveni învechite, necesitând adaptoare. Asta înseamnă că vom mai avea de așteptat câțiva ani până când vom resimți efectele benefice ale noului USB de tip C.

FOTO feature iMore

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: